ACM: Overstappen energie ook weer immens populair in 2016

overstappen energieOverstappen energie bleek ook weer immens populair te zijn onder Nederlandse huishoudens tussen 2015 en 2016. Er werd weer massaal gezocht naar de goedkoopste energieleveranciers met de goedkoopste aanbiedingen. Het financiële voordeel is vooral belangrijk waardoor men besluit te overstappen naar een andere energieleverancier.

Slapende consumenten stappen niet over naar een goedkopere energieleverancier

Er zijn veel huishoudens die elk jaar weer overstappen, en er zijn de huishoudens die dit minder vaak doen zoals eens in de twee jaar of zelfs nooit. De groep die nog nooit heeft gekozen voor een goedkopere energieleverancier laat hiermee onnoemelijk veel geld liggen. De tarieven zijn vaak verouderd en veel te duur. Een energievergelijk maken leert hun dan ook hoeveel geld zij precies laten liggen.

Energielasten verlagen en geld overhouden

Ze kunnen hun energielasten vaak wel met zo’n 30 euro of meer per maand verlagen. Tel daarbij andere kosten op die zij betalen voor hun internet, tv, en bellen en de noodzakelijke verzekeringen. De ACM berekende dat de gemiddelde consument met het vergelijken van alle vaste lasten toch gauw €2000 per jaar kan besparen. Dat is een lastenverlaging van €150 per maand wat een huishouden minder gaat betalen.

Bewust gekozen voor een energieleverancier

Maar de meeste overstappers zijn toch wel te zien in de energiemarkt en daarbij kiezen bewuste consumenten voor een kort energiecontract. Ze houden hiermee hun einddatum in het achterhoofd om vervolgens het jaar daarop gewoon weer over te stappen naar een andere energieleverancier. De kosten voor de energienota in 2017 zullen omhoog gaan met ongeveer €50 per jaar. Zaak is dan ook om de energierekening weer eens opnieuw onder een vergrootglas te leggen en te berekenen hoeveel zij kunnen besparen bij een andere energieleverancier in 2017.

Overstappen energie is zo gedaan

Overstappen energie is niet moeilijk en het kost ook geen geld alleen een beetje van uw tijd. Begin daarom met energie vergelijken en stap over naar de goedkoopste energieleverancier 2017. Kies alleen wanneer het goed voelt en omdat u flink bespaart op uw energielasten.

9.2/10 - (4 stemmen)