energieleveranciers-nederland

Collectief energie inkopen is dat wat?

energiecollectievenLigt er een aanbieding voor uw neus van een energiecollectief? Een energiecollectief kan goedkoper energie inkopen voor een groep mensen. Dit energiecollectief kan van verschillende organisaties zijn zoals de ANWB of de Consumentenbond of Vereniging Eigen Huis. Er zijn de afgelopen jaren nogal wat energiecollectieven van de grond gekomen. Meestal met het gezamenlijke doel: besparen op de energiekosten.

Vergelijk energiecollectieven op prijs

Welk energiecollectief u ook voor u heeft het is altijd verstandig om deze aanbieding te vergelijken met het aanbod van de vergelijkingssites online. Waarom? Omdat u wilt weten hoeveel het u kan opleveren maar ook of u zoveel kunt besparen zoals de aanbieding u beloofd. Een energiecollectief kan de moeite waard zijn als u flink kunt besparen op uw energierekening. Wanneer u de aanbieding onder de loep legt kunt als eerste u zelf de vraag stellen: Hoeveel energieleveranciers hebben meegedaan aan deze energieveiling? Want dat is wat een energiecollectief doet een veiling organiseren waarop energieleveranciers kunnen bieden.

Hoeveel goedkoper is het energiecollectief?

De leden of niet leden van een energiecollectief kunnen dan goedkoper energie inkopen bij de winnaar van deze veiling. Zaken zoals energie vergelijken en overstappen worden u dan uit handen genomen en dat is wel fijn. Maar als er maar een aantal energieleveranciers hebben meegedaan hoe weet u dan of deze aanbieding ook echt de goedkoopste is? Daarom raden wij aan om de aanbieding te vergelijken met onze vergelijker. Zo ziet u direct of de aanbieding de goedkoopste is.

Vrijblijvend vergelijken en overstappen naar een goedkopere energieleverancier

U krijgt een vrijblijvend aanbod vanuit het Energiecollectief en dat betekent dat het u vrij staat om hiervoor te kiezen of niet. Stel u vindt met de Energievergelijker een energieleverancier waarbij u nog goedkoper uit bent dan kunt u het aanbod van het Energiecollectief afslaan. U wilt immers zo min mogelijk betalen voor uw energiekosten. Het kan ook zo zijn dat de aanbieding maar weinig scheelt met het aanbod van OverstappenEnergie.nl en dan kunt u ervoor kiezen om de aanbieding te aanvaarden.

Bereken zelf de goedkoopste energie

Maar dit geldt dan meestal voor een energieveiling waar veel energieleveranciers aan mee hebben gedaan. Heel veel consumenten denken met de aanbieding uit deze veiling goedkoper uit te zijn en zijn dan geneigd om te kiezen voor het Energiecollectief. Dat is logisch want dan hoeft u het voorwerk niet te doen, maar wist u dat energie vergelijken heel snel kan? U vult gewoon uw persoonlijke gegevens in en kunt zelf berekenen hoeveel u kunt besparen op uw energierekening. Dit kan binnen enkele minuten. Het overstapproces wordt u ook uit handen genomen wanneer u zou overstappen via OverstappenEnergie.nl dus laat het energie vergelijken bij ons dan vooral niet na.

Energiecollectief of zelf energie vergelijken

U kunt ons ook altijd vragen stellen dus wilt u weten of de collectieve aanbieding ook echt de goedkoopste is? Stel uw vraag en wij laten aan de hand van een persoonlijke energievergelijking zien of u goedkoper kan. Let ook op de voorwaarden die komen kijken bij een energiecontract en kies niet zomaar voor een drie jarige overeenkomst. U sluit dan namelijk uit om over te kunnen stappen in de tussentijd. Overstappen kan wel maar daar komt dan weer een opzegvergoeding bij kijken.

 

10/10 - (1 stemmen)