Gaan uw energiekosten omhoog?

De kosten voor een variabel energiecontract gaan per 1 juli 2017 omhoog en als u in het bezit bent van zo’n energiecontract is het niet onverstandig om deze te herzien. De verhoging is te danken aan de prijs voor gas. Delta Energie en Nuon hebben al aangegeven hun tarieven hierop te gaan aanpassen. Check de einddatum op uw energiecontract en ga aan de slag met energie vergelijken.

Makkelijker energie vergelijken vanaf 1 juli

Wat het energie vergelijken wel zal vergemakkelijken is het feit dat de energieleveranciers hun energierekening beter leesbaar moeten maken. Op die manier kunt u en de rest van Nederland op een makkelijke manier uw energiekosten berekenen. Hoeveel u precies moet betalen voor welke diensten is dan beter leesbaar. Want de Autoriteit Consument en Markt heeft alle energieleveranciers opgedragen hun informatie te versimpelen. Met andere woorden de energierekening moet simpel worden uitgelegd. Vaak begrijpt men niet hoe de energiekosten zijn opgebouwd omdat er een wirwar aan informatie staat vermeld. En dat is vervelend omdat u daarvan niet veel wijzer word.

Overstappen loont nog steeds

Als u al meer dan een jaar hetzelfde energiecontract heeft kan het zeker weten lonen als u opnieuw de energieprijzen gaat vergelijken. Waarom? Omdat energieleveranciers hun prijzen mogen aanpassen tweemaal per jaar. En de kans is daardoor groot dat u meer gaat betalen en al heeft betaald. Dat zou zonde zijn van uw zuurverdiende geld. Het is aan te raden om gewoon te kiezen voor een jaar contract. Op die manier kunt u zelf kiezen of u meer wilt betalen of niet. De energieleverancier zal dit van tevoren aankondigen en u kunt daarop overstappen naar een andere energieleverancier.

Pak uw voordeel met het overstappen naar een andere energieleverancier

Het nadeel van een energiecontract die langer dan 2 jaar loopt is dat u het energie vergelijken misloopt. U kunt wel opnieuw energie vergelijken en de boel controleren. Maar overstappen kost u dan geld en dat zou u juist moeten besparen. Zo is er ook een klein voordeel want de tarieven van de Gasunie zijn verlaagd. Maar als u heeft gekozen voor een contract dat langer loopt dan betaalt u dus nog het oude tarief.

Overstappen energie is gratis en vrijblijvend

Niet overstappen resulteert sowieso in een hogere energierekening, de voorspelling is dat met de verhoogde gasprijzen de energierekening zo’n 60 euro duurder gaat worden. Als u de energie aanbiedingen voor u ziet op uw scherm raden wij u aan om te kiezen voor een vaste overeenkomst. De prijzen liggen dan vast voor een jaar en u merkt dan niks van eventuele verhogingen. Overstappen energie is minder gedoe dan u denkt en bij het zien van de flinke welkomstkortingen van gemiddeld €180 bij een 1 jarig contract zult u begrijpen waarom. Vindt dan ook de goedkoopste energie via OverstappenEnergie.nl en stap vandaag nog gratis over. Toch uw bedenkingen bij uw overstap? Annuleren kan tot 14 dagen na aanmelding.

 

8.3/10 - (11 stemmen)