energie-vergelijk

Heeft energie besparen echt zin?

energie-besparen-thuisEnergie besparen heeft altijd zin ook al betaalt u niet veel aan uw energieleverancier. Door energie te besparen vermindert u ten eerste het broeikaseffect dat onze atmosfeer vervuild. Besparen kan op vele manieren en u hoeft daar niet veel moeite voor te doen.

Energie besparen heeft altijd zin

Betaalt u daarentegen wel veel voor uw energiekosten? Dan heeft energie besparen zeker zin omdat u enorm veel geld kunt besparen. Hoe hoog is die besparing dan? Nou dat kan 200 euro zijn maar ook meer. Dit hangt samen met het tarief dat u nu betaalt aan de energieleverancier. Is het een oud tarief? reken dan maar op een besparing van 400 euro of meer.

Ga bedachtzamer met energie om

Energie besparen in huis begint bij het bedachtzaam zijn op het energieverbruik van verschillende apparaten. Hoe vaak staat de wasmachine bij u thuis aan? of de wasdroger en de vaatwasser? Deze apparaten kunnen flink wat energie verbruiken. Daarom kunt u alvast beginnen met besparen. Doe eens wat minder vaak de was dus niet vaak halve wasjes draaien maar twee keer een volle wasmachine per week. Dit scheelt al enorm in het energieverbruik.

Hangt u de was op of droogt u deze met de wasdroger?

De wasdroger kunt u gebruiken voor was dat lang nodig heeft om te drogen of waar u geen plaats voor heeft aan de waslijn. Maar heeft u een zolder? Dan kunt u daar ook prima uw was kwijt. U zult vast wel een vertrek hebben in huis waar ruimte is voor het drogen van uw wasgoed. Een raampje openzetten op een kiertje zorgt er al voor dat uw was na een dag goed droog is. Voordeel is ook dat u ventileert wat weer ten goede komt aan de luchtvochtigheid in huis.

Koop apparatuur met energielabel A+++

Voor elke stekker die u gebruikt geldt: energieverbruik, dus heeft u uw elektrische apparatuur niet nodig? Ontkoppel die stekker en laat hem uit het stopcontact. Hiermee bespaart u heel veel energie en geld. Zijn er apparaten in huis die aan vervanging toe zijn? Schaf dan een energiezuinige variant aan en u zult flink minder aan energie verbruiken.

Overstappen naar de goedkoopste energie loont

Deze punten die genoemd zijn dragen bij aan een significant lager energieverbruik en uiteindelijk een lagere energierekening. Dat alleen al scheelt u op jaarbasis honderden euro’s. Tel daar het overstappen naar een andere energieleverancier bij op en u kunt elk jaar weer gemiddeld 450 euro per jaar besparen.