Menigeen heeft moeite met betalen van energiekosten

Menigeen heeft moeite met betalen energiekostenMenigeen heeft moeite met betalen van energiekosten. Alles is nu eenmaal duurder geworden. En de energiekosten nemen daardoor een flinke hap uit ons budget. De overheid heeft zijn best gedaan de kosten zo rooskleurig mogelijk te omschrijven. Maar niets is minder waar. Met name ouderen die niet meer werken kampen met problemen. Zij hebben steeds minder om te besteden per maand. Er zijn zelfs genoeg die het helemaal niet meer kunnen betalen. Want niet alleen onze energiekosten zijn gestegen, maar ook de kosten voor onze boodschappen. De zorgpremie is duurder geworden. En velen weten niet eens meer waar ze het geld vandaan moeten halen.

Een AOW’er heeft ook moeite met het betalen van energiekosten

En dat is wrang vooral voor de gepensioneerden die een kleine aow ontvangen. Zij hebben niet de mogelijkheid om extra geld te vergaren. Daarom is vergelijken ook zo nodig. We kunnen op veel producten besparen. Eenmaal per jaar kunnen we overstappen van zorgverzekeraar. Hier valt gerust zo’n €200 tot €300 per jaar te besparen. Onze autoverzekering kan ook eenmaal per jaar onder de loep genomen worden. Betalen we niet te veel? Is die All-risk verzekering nog wel nodig? En hebben we bepaalde aanvullende verzekeringen in de zorg echt nodig? Voor AOW’ers geldt een goede zorgverzekering wel. Want er zijn er zat die meer zorgkosten maken.

Een energieleverancier is nodig een autoverzekeraar vaak niet

Het probleem bij de financiële producten is dat wij ze nodig hebben. Ok we kunnen de auto in het ergste geval weg doen en gaan fietsen. Maar ons energiecontract kunnen we niet stoppen. We hebben nu eenmaal energie en gas nodig. Maar we kunnen wel afscheid nemen van een te dure energieleverancier. Dit doen we door opnieuw onze energiekosten te vergelijken. Wat betaalt men nu? En wat kan men later betalen bij een andere energieleverancier? Dit verschil kan in de honderden euro’s oplopen. Dus mensen blijf energie vergelijken!

Hoe kunt u besparen in huis?

Er kan ook bespaart worden op de energiekosten. Daar begint u in uw woning mee. Begin eens met opletten. Hoe lang doucht u? Vaak zijn we ons niet eens bewust van het feit dat we lang douchen. Zet een timer en houdt bij hoelang de douchebeurt is. De uitkomst ervan kan tegenvallen. We denken vaak dat het meevalt. Maar de gemiddelde Nederlander staat al snel tien minuten of langer onder de douche. Als u korter gaat douchen scheelt het al snel €100 per jaar aan gaskosten. Elke Nederlander heeft een verhoging gekregen vanuit de energieleverancier. Gemiddeld betalen zij €25 per maand meer. En hogere voorschotbedragen zijn ook gemeld. Grotere gezinnen zijn zelfs wel €50 per maand meer gaan betalen.

Verlaag uw gaskosten thuis

Daarom is het ook van belang dat u gaat letten op uw gaskosten. Want daar valt echt op te besparen. En vooral omdat de gaskosten flink duurder zijn geworden. Hoe zit met het verwarmen? Hoeveel graden is het in huis? Wist u dat 20 graden voldoende is? Zit u daarboven? Draai de thermostaat dan terug naar 20 graden. Die ene graad verschil levert al een besparing van €80 per jaar op. Door ook nog te besparen op stroom wordt uw voordeel hoger. Was niet zo vaak, dus spaar uw was op. Pas als de wasmachine echt goed vol zit kan de wasmachine gestart worden. Vele kleine wasjes dragen bij aan een hoger stroomverbruik. Plaats uw stekkers in een stekkerdoos. Met een klik op de knop ontkoppelt u vele apparaten van het stroomnet. Anders gaat er stroom verloren terwijl u de apparaten niet gebruikt. Hoe zonde is dat van uw geld?

Zoek tenslotte naar de goedkoopste energieleverancier. Naast uw eigen energieleverancier kent Nederland nog veertig andere energieleveranciers. En wedden dat u een goedkopere aanbieding kunt vinden? Hiermee kunt u uw dure energiekosten verlagen met zo’n €450 per jaar. Let wel goed op de energie aanbieding. Met een gratis cadeau bent u vaker niet goedkoper uit maar duurder. Ga voor het energiecontract zonder rompslomp. Dat wil zeggen het energiecontract met de hoogste korting. Deze is al bovenaan gezet. Als u uw verbruik en verdere info invult? Dan tonen wij u in seconden de goedkoopste energieleverancier op uw adres!

 

10/10 - (1 stemmen)