Overstappen energie waar moet ik op letten?

energieleveranciers-nederlandHeel veel huishoudens besluiten eens in de zoveel tijd over te stappen met energie. Toch zijn er een aantal punten waarmee u rekening dient te houden voordat u overstapt. Het belangrijkste is de datum van uw oude energiecontract zorg er in ieder geval voor dat deze bijna afgelopen is of nog beter: de einddatum is al verstreken. U kunt dan zorgeloos overstappen naar een andere aanbieder.

Riskeer geen opzegvergoeding dus stap pas over nadat uw energiecontract afgelopen is

Er zijn voldoende consumenten die zijn overgestapt en naderhand een eindafrekening kregen waarin een opzegvergoeding was verwerkt. Is dit mogelijk? Ja want u schend de voorwaarden in uw oude energiecontract en die voorwaarde wordt gesteld als u kiest voor een vaste looptijd. In geval van een energiecontract met onbepaalde tijd kunt u gewoon vrij overstappen. Heeft u gekozen voor een looptijd van bijvoorbeeld 36 maanden (3 jaar) en u moet nog 2 jaar dan schendt u de voorwaarden. In uw energiecontract staat dan ook in de voorwaarden vermeld dat u een opzegvergoeding riskeert wanneer u vroegtijdig opstapt. Lees dus altijd goed van tevoren de voorwaarden door. Wilt u ten alle tijde vrij zijn om te kunnen overstappen? Dan kunt u kiezen voor een variabel contract zonder vaste looptijd.

De goedkoopste energie gevonden? Controleer de energietarieven

Of u kiest voor een energiecontract waarbij de maximale looptijd 12 maanden is zodat u binnen afzienbare tijd weer vrij bent om over te stappen een jaar is immers zo voorbij. De ene aanbieding energie is de andere niet dus ook al denkt u de goedkoopste energie te hebben gevonden. Controleer altijd of deze nieuwe energieleverancier u ook echt de goedkoopste energietarieven biedt. Vergelijk het totale aanbod waardoor u kunt bekijken welke energieleveranciers allemaal goedkope energie aanbieden. Er zijn er ook zoveel daarom hebben wij deze aanbiedingen alvast voor u verwerkt. U hoeft dan alleen nog maar uw persoonlijke voorkeuren en verbruik in te voeren. Nadat u dat heeft gedaan krijgt u altijd de goedkoopste energieleverancier bovenaan te zien in onze energievergelijking.

Cashback korting vooraf of achteraf?

Bekijk altijd goed het voorschotbedrag en de welkomstactie want sommige energieleveranciers betalen u bijvoorbeeld een cashback korting uit. Is deze al verrekend met uw voorschotbedrag of komt deze cashback pas na het verlopen van uw energiecontract? Wanneer u deze punten hebt bekeken dan kan het overstappen beginnen. De administratieve verwerking van uw verhuizing naar de andere energieleverancier neemt een aantal weken in beslag. Dus u betaalt de komende maand nog aan uw energieleverancier en de nieuwe energieleverancier neemt het stokje over na ongeveer 6 weken. De uiteindelijke datum waarop u energie en gas geleverd krijgt van de nieuwe energieleverancier zal tijdig bekendgemaakt worden. Dit kan per post of per email zijn houdt uw brievenbus en email dus goed in de gaten. Na de ontvangstbevestiging van uw overstap zal dan ook gevraagd worden naar uw meterstanden. Geef deze tijdig door om fouten te voorkomen.

Overstappen energie heel simpel

Overstappen energie hoeft dus geen ingewikkeld karwei te zijn indien u de bovenstaande punten heeft meegenomen. Vergelijk energie op OverstappenEnergie en stap binnen een paar minuten over. Bespaar hiermee tot €450 per jaar en houdt geld over aan uw energiekosten. De meest voordelige energieleverancier staat namelijk te popelen om u als nieuwe klant te verwelkomen. Dankzij de gratis overstapservice gaat u straks minder betalen aan de nieuwe energieleverancier.

4/10 - (6 stemmen)