Veel zorgen rondom de dure energiekosten voor 2019

Veel zorgen rondom de dure energiekosten voor 2019Consumenten maken zich veel zorgen rondom de dure energiekosten voor 2019. De energiekosten blijken een bron van zorg en irritatie op te wekken. De overheid verhoogt steeds de energiebelasting en maakt andere kosten ook duurder. De Opslag Duurzame Energie wordt daarbij ook verhoogd. De energiebelasting is nodig om nog sneller te verduurzamen. Alleen stijgen de inkomsten niet sneller.

De hoge jaarafrekening bijbetalen of niet?

Aan het einde van het jaar worden huishoudens geconfronteerd met de jaarafrekening. Sommigen hebben teveel verbruikt en daardoor moeten ze bijbetalen. Nu komt daar nog een verhoging bij. Vanaf 1 januari 2019 voeren de energiebedrijven hun kosten weer door. En dat houdt in dat de consument meer gaat betalen voor zijn energiekosten. De meesten betalen gemiddeld €20 extra per maand. Op jaarbasis gaan we dus een paar honderd euro extra betalen.

Besparen is altijd een optie!

Toch is er nog altijd de mogelijkheid om te besparen. Dat doet u met een nieuwe energievergelijking. Er is altijd wel een goedkopere energieleverancier te vinden. We houden al rekening met onze uitgaven dus waarom ook niet met onze energiekosten? De energiekosten kunnen we in de hand houden door te bezuinigen. Als men bezuinigd verlagen ze daarmee ook de energiekosten.

Aardgas een dure post op de energierekening

Aardgas is één van de duurste posten op onze energierekening. We betalen meer voor gas dan we voor stroom betalen. Probeer zoveel mogelijk de balans te houden. En wees wat strenger voor u zelf en uw gezin. Dat houdt dus in dat er een vast aantal minuten gedoucht kan worden. En de kachel zet u op gezette tijden aan en uit. Ook kunt u overwegen de temperatuur in huis te verlagen. Doe de verwarming eens één graad lager. En u zult zien dat u op jaarbasis al €80 bespaart. Als iedereen korter doucht dan scheelt dit ook €80 tot €100 per jaar. De besparing op gas levert dan al €180 op.

Ga voor energiezuinig en bespaar daarmee op uw stroomkosten

Stroom verbruiken moet we nu eenmaal doen net als douchen. Maar blijf niet laks met het eruit trekken van de stekkers uit het stopcontact. Ook dit neemt ongemerkt stroom, dit kost u per jaar een aantal tientjes meer. Is het tijd voor een nieuwe wasmachine? Geef dan iets extra uit en u beloont u zelf met een energiezuinig model. Dit model helpt u ook met stroom besparen. Want de tegenwoordige modellen verbruiken veel minder stroom dan hun voorgangers. Dit geldt voor alle elektrische apparatuur. Het is dus het overwegen waard.

Overstappen energie met een besparing van €350 per jaar

Check de laatste energiedeals en zie waar het meeste voordeel te behalen valt. Als u eenmaal bent begonnen met energie vergelijken dan is overstappen energie ook niet moeilijk meer. Verlaag uw energiekosten met €350 per jaar. Moeilijk is het niet en het bespaart u veel irritatie.

 

8/10 - (1 stemmen)