Wat kan ik verwachten van de energieprijzen in 2017?

Allereerst zorgt u dat u op de hoogte blijft van de energieprijzen. Zij veranderen namelijk elke 6 maanden waardoor de energiekosten omhoog kunnen gaan of omlaag. Wij zelf verwachten dat de energierekening op jaarbasis ongeveer 60 euro duurder word. Maar omdat energieleveranciers hun prijzen aanpassen kan het ook zo zijn dat de verhoging teniet word gedaan. 

Bezuinig op elektriciteit en gas

U kunt de verhoging zelf al teniet doen door flink te bezuinigen op uw elektriciteit en gas.  En dan vooral uw gasverbruik want de kosten hiervoor zijn prijzig genoeg. Houdt uw aandacht maar eens op het verbruik van gas en dan met name het douchen. Door een paar minuten korter gebruik te maken van de douche bespaart u gas. Ook dient u uit te kijken met uw verwarming als u deze continue op 21 graden zet dan valt uw verbruik hoger uit. Daarom kunt u het beste de thermostaat een graad lager draaien. Op die manier word er ook gas bespaard.

Hoeveel euro kan ik besparen met bezuinigen?

Om de bezuiniging van gas in geld uit te drukken kunt u denken aan een besparing van €100 per jaar. Door ook op elektriciteit te bezuinigen bespaart u nog eens €50 per jaar. Op die manier alleen al houdt u grip op uw energiekosten. Er zijn dus verschillende manieren om te bezuinigen en daar is weinig moeite voor nodig. Het enige wat u hoeft te doen is u meer inspannen om zoveel mogelijk te bezuinigen. Het kost niks en het levert u aan het einde van het jaar toch geld op.

Energieprijzen verwachting juli 2017

Wij kunnen niet voorspellen of de energieleveranciers over een paar maanden de energieprijzen verlagen. Maar als er word gekeken naar de afgelopen jaren dan worden de prijzen eerder verlaagd dan flink verhoogd. Er is namelijk voldoende aanbod van de energieleveranciers waardoor aan de vraag kan worden voldaan. Is er meer vraag dan aanbod? Dan worden de energieprijzen wel verhoogd.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier 2017/2018

Het beste dat u kunt doen in uw situatie is dus bezuinigen en zorgen dat u kiest voor een energie overeenkomst van maximaal 1 jaar. Dan is het overstappen een stuk makkelijker en gratis. Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier met de goedkoopste energie brengt namelijk geld op.

8.5/10 - (13 stemmen)