zonuren

Zonnepanelen brachten meer op in 2016

zonnepanelen-2017Milieu Centraal heeft berekend dat zonnepanelen in 2016 meer zonnestroom hebben geproduceerd dan gemiddeld. Het bleek dat er 9% meer aan zonne-energie werd geproduceerd dan normaal. Omdat we in 2016 gemiddeld meer zonuren en daarbij extra straling hadden konden de zonnepanelen meer produceren.

Meer zonnekracht zorgde voor hogere opbrengst zonnepanelen

In 2016 scheen de zon dan ook 1880 uur waar dat gemiddeld 1640 uren zijn. Door de extra zonuren kon een set zonnepanelen zo’n 215 kWh meer aan zonnestroom produceren. Er werd hierbij gerekend met een set van 10 panelen. Niet alleen de zonuren zijn van belang maar ook de zonnestraling is significant bij het opwekken van energie. De zonnestraling was dan ook 7% hoger volgens het KNMI en Siderea.

Zonnepanelen aanschaffen? BTW terugvragen via de belastingdienst

Nog altijd kan men de aanschafkosten van een zonnepanelen set aftrekken bij de belastingaangifte dit betekent dat u 21% mag aftrekken op uw totale aanschafkosten. Een landelijke subsidie voor zonnepanelen is er niet omdat de aanschafkosten ervan gedaald zijn. Wel kunt u in uw eigen gemeente bekijken of u in aanmerking komt voor een subsidie op zonnepanelen. Dit kan een duurzame lening zijn of een andere vorm van subsidie. Op Energiesubsidiewijzer kunt u controleren welke opties er beschikbaar zijn.

Subsidiebedrag voor zonneboiler verhoogd in 2017

Ook ander goed nieuws want de subsidieregeling voor het kopen van een zonneboiler is ook hoger geworden. Met een zonneboiler kunt u uw huis verwarmen en warm water gebruiken. Stel u koopt een zonneboiler dan moet u denken aan een aanschafbedrag van ongeveer €3500 maar vanaf 1 januari 2017 ontvangt u een subsidie van maar liefst €1500. U bespaart hiermee op uw verwarmingskosten waardoor uw energierekening lager zal uitvallen.

Duurzame stroom vergelijken en overstappen naar een groene energieleverancier

Geen ruimte voor de aanschaf van zonnepanelen maar wel interesse in duurzame stroom? Vergelijk dan alle duurzame energieleveranciers op OverstappenEnergie.nl en bespaar op uw energiekosten. Heel veel energieleveranciers leveren duurzame energie waaronder zonne-energie. Energie vergelijken loont dus begin direct met vergelijken en besparen.

9/10 - (1 stemmen)