Energie vergelijken en overstappen

Wil je graag energie vergelijken? Via Overstappen Energie kun je gemakkelijk en snel diverse energieleveranciers met elkaar vergelijken. Binnen slechte enkele tellen krijg jij, op basis van je postcode en huisnummer, direct een overzicht met de goedkoopste energieleveranciers. Daarmee kun je tot wel 300 euro per jaar besparen.

Loopt je huidige energiecontract af? Vergelijken loont!

Voordat je een energievergelijker gaat gebruiken, is het raadzaam om te kijken naar je huidige energiecontract. Loopt deze bijna af? Je kunt je energiecontract vaak wel terug vinden op de website van je huidige aanbieder. Ook kan het zijn dat je het ergens hebt weggestopt in je eigen administratie. Is je huidige contract nog niet verlopen? Dan kun je het beste energie vergelijken als je contract binnen zes tot acht weken afloopt. Je oude contract loopt dan perfect over in je nieuwe contract.

Gebruik je jaarrekening voor het energie vergelijken

Als je dan toch op zoek bent naar je energiecontract, kun je ook direct je jaarrekening erbij pakken. Deze heb je namelijk nodig voor inzage op je jaarlijkse energieverbruik. Met behulp van deze gegevens kun je gemakkelijker energie vergelijken. De ene maatschappij zal namelijk voordeliger zijn bij een X verbruik dan de andere energieleverancier. Daarom is het goed om deze gegevens ernaast te houden, zodat je de meest eerlijke prijzen in het overzicht krijgt. Als je geen inzicht hebt op je huidige verbruik, kun je een schatting maken op basis van het aantal inwoners.

Verhuisd naar een nieuwe woning? Kies een nieuw contract!

Als je bent verhuisd naar een nieuwe woning, zal je in negen van de tien gevallen ook een nieuwe energieleverancier nodig hebben. In sommige gevallen neem je echter je oude leverancier mee, dus bekijk daarvoor goed de voorwaarden.

Type stroom: groene duurzame energie of grijze energie

Er zijn in principe twee verschillende typen stroom: groene stroom en grijze stroom. Grijze stroom wordt opgewekt met behulp van fossiele brandstoffen, waaronder steenkool of kernenergie. Groene stroom wordt milieuvriendelijk opgewekt. Daarvoor worden onder andere zonnepanelen, waterkracht of windmolens gebruikt.

Kiest u voor een variabel of voor een vast tarief

Energietarieven van te voren bepalen met behulp van een vast tarief óf een variabel bedrag betalen, op basis van je verbruik? Je zult voor jezelf moeten nagaan wat het beste is. Meestal is het echter raadzaam om te kiezen voor vaste tarieven. Hier krijg je doorgaans de beste deals.

Energie vergelijken met behulp van een energievergelijker

Je bent er nu helemaal klaar voor: Online energie vergelijken met behulp van de vergelijkingstool. Houd het bovenstaande in je achterhoofd als je energie vergelijken gaat. Op basis van je ingevulde gegevens krijg je direct een overzicht met de goedkoopste energieleveranciers. De goedkoopste staat altijd bovenaan. Wil je graag gebruik maken van extra voordelen? Kies dan voor de contracten met actietarieven.

Blijf ieder jaar vergelijken

Als het mogelijk is, kun je het beste kiezen voor een eenjarig contract. Je kunt dan na een jaar wéér energie vergelijken en dan kun je weer besparen. De eerste maanden zijn vaak het goedkoopst en bovendien kun je vaak genieten van een welkomstcadeau. Daarmee bespaar je niet alleen, maar krijg je ook nog iets geheel gratis thuisgestuurd. Met behulp van onze handige vergelijkingstool kun je ook nog eens snel overstappen. Dan kun je in slechts tien minuten tijd genieten van ontzettend veel voordeel.

Hulp nodig?

Heb je nog vragen met betrekking tot energie vergelijken? Onze klantenservice helpt je graag. Geen vraag is te gek, dus stel je vragen vooral. Je kunt een berichtje sturen via het contactformulier op onze contactpagina.