Aanbod op maat

Elke energieleverancier heeft de verplichting u een aanbod op maat te doen. Dat betekent hun aanbieding aangepast is aan uw situatie. De Autoriteit Consument en Markt wil hiermee onduidelijkheid voorkomen. Het kwam in het verleden namelijk vaak voor dat de getoonde tarieven in een contract achteraf niet klopten. Het aanbod moet ten alle tijde begrijpelijk blijven. Ook moet de consument het aanbod kunnen vergelijken.

Met aanbod op maat de goedkoopste energie vinden

Zo kan de consument tenminste echt kiezen voor een voordelig aanbod. De informatie vanuit de energieleverancier moet kloppen en duidelijk zijn. De verplichting bestaat ook om de consument van tevoren goed te informeren over de kosten. Daaruit ontstaat een totaalpakket inclusief prijs. In de energievergelijker zult u daarom jaarlijkse kosten aantreffen. Voor een vergelijking is dit een must. Wanneer er zich een verandering voordoet in de tarieven dan moet de energieleverancier haar klanten van tevoren op de hoogte brengen. Ook de herkomst van het energieproduct wordt aangegeven. Dus of het groene of grijze energie betreft.

Doe liever geen schatting maar geef uw juiste verbruik door

Geef daarom altijd het juiste verbruik op als u begint met energie vergelijken. Een schatting kan namelijk voor vervelende verrassingen zorgen achteraf. Kunt u het verbruik niet vinden? Deze staat vermeld op uw eindafrekening en u kunt deze informatie raadplegen op uw persoonlijke pagina. Uw energieleverancier kan u een nieuw aanbod op maat doen. Vergelijk de tarieven van dit aanbod met de overige aanbiedingen. Blijkt dat het aanbod dat u gedaan is toch te duur? Dan kunt u gerust verder kijken naar een andere aanbieding.

Overstappen energie levert honderden euro’s op

Een aanbod op maat van elke energieleverancier vergelijken kan op overstappenenergie.nl. Wij helpen u met overstappen naar de goedkoopste energieleverancier. We hebben alle kosten overzichtelijk en duidelijk uiteengezet. Zo moet u wel het goedkoopste energiecontract vinden. Het vergelijken van alle energiecontracten loont echt de moeite. Die moeite betaalt zich uit in de cashback kortingen. Daarom is overstappen energie ook zo populair.

Kortingen met elkaar vergelijken

Als u uw persoonlijke energievergelijking voor u ziet op het scherm, dan zult u kortingen zien oplopend tot €250 per jaar. Plus het gegeven dat de huidige energie en gastarieven goedkoper kunnen zijn. Als u de kosten per jaar in de aanbieding met uw huidige jaarlijkse kosten vergelijkt kan het verschil wel oplopen tot €450 per jaar. Het enige wat u hoeft te doen, is achter uw computer gaan zitten en uw verbruik en postcode invullen. Daarop zullen wij u laten zien wie de goedkoopste energieleverancier momenteel is.