Afnemer

U neemt energie en gas af wat vervolgens aan u wordt geleverd. Daarmee wordt u automatisch een afnemer energie en gas. U neemt immers energie en gas af van uw energiebedrijf. Als u dit leest dan bedoeld het energiebedrijf u daarmee.

Afnemer vrij in de keuze voor energiebedrijf

Als afnemer kunt u kiezen voor welk energiebedrijf dan ook. Dat staat u geheel vrij. Als bedrijf bent u ook een afnemer overigens. Als afnemer moet u zich aan voorwaarden houden die het energiebedrijf oplegt. Andersom moet het energiebedrijf zich ook aan voorwaarden houden tegenover u als afnemer.

Opnieuw energiekosten vergelijken?

Dus heeft u besloten om opnieuw uw energiekosten te vergelijken? Dan kunt u uw gegevens invullen en vergelijken. De kosten voor energie en gas kunnen behoorlijk uiteenlopen per energiebedrijf. Bekijk de kosten goed zodat u een goed beeld krijgt van wat er verkrijgbaar is. Energie en gas zijn dus niet overal voor dezelfde prijs af te nemen. En bij heel veel energie aanbiedingen zult u cashback kortingen krijgen.

Cashback kortingen en lage tarieven

Zoeken naar de hoogste cashback korting is niet moeilijk, wij hebben deze al in de energievergelijker gezet. Het goedkoopste energiebedrijf zetten we bovenaan. Zo ziet u in een oogopslag welk bedrijf dat is. Wel zo makkelijk en handig. Soms lijkt een cashback korting laag, maar krijgt u daarentegen een goedkoper tarief.

Welk energiebedrijf kiest u?

Een afnemer in de energiemarkt heeft veel keuze en vrijheid. Vroeger werd er voor ons gekozen. Nu hoeft dat niet meer en kiezen we zelf. Door het energiebedrijf te kiezen die bovenaan staat weet u zeker dat u het goedkoopst uit bent. Soms passen we de vergelijking aan op soort energie. Of we kunnen de vergelijking aanpassen op duur contract. Vink in eerste instantie maar éénjarige contracten aan. Daar vindt u namelijk de voordeligste aanbiedingen.

Ook de meerjarige contracten kunt u vergelijken met de éénjarige contracten. De berekening laat dan zien waar u moet zijn voor de hoogste korting. Kiezen voor een meerjarig contract betekent een grotere verantwoordelijkheid. U zit immers voor de komende drie of zelfs vijf jaar aan het energiebedrijf vast. Dit is niet nodig en al helemaal omdat de tarieven elk jaar veranderen. Beslis dus weloverwogen en neem de tijd.