Bedenktijd

Elke consument heeft recht op een bedenktijd bij het afsluiten van een energiecontract. Deze bedenktijd bedraagt veertien dagen. Als u zich bedenkt dan kunt u uw energiecontract annuleren binnen deze termijn. Er kunnen vele redenen zijn waardoor u besluit het contract te annuleren. Een reden geven waarom u wilt annuleren hoeft niet.

Wanneer gaat de bedenktijd in?

Uw bedenktijd zal ingaan op het moment dat u uw ontvangstbevestiging heeft ontvangen. Vanaf die datum gaat uw bedenktijd dan ook in. Soms komen we een betere aanbieding tegen, of u besluit bij uw energiebedrijf te blijven. Welke reden het ook is, u mag annuleren. Stel u bent een energiecontract aangegaan in een winkel, dan kunnen de voorwaarden anders zijn. Check de voorwaarden in het energiecontract voordat u besluit over te stappen.

Recht om op te zeggen geldt voor elke consument

Het wordt een ander verhaal als u niet is medegedeeld dat u recht heeft op een bedenktijd. In dat geval mag u zelfs binnen een jaar uw energiecontract ontbinden. Sommige consumenten worden overrompeld wanneer zij in de winkel staan. Zij komen daar met een ander doel, en voordat zij het weten hebben ze voor een energiecontract gekozen. Voorwaarde is wel dat de winkel los staat van het energiebedrijf. Dus om een voorbeeld te geven: U sluit een energiecontract af in de Mediamarkt. Deze staat immers los van het energiebedrijf.

Zeg het energiecontract zo snel mogelijk op

Om te annuleren kunt u het nieuwe energiebedrijf bellen of schrijven. Geef aan dat u wilt annuleren en vraag om een ontvangstbevestiging. Zodra u deze heeft ontvangen bent u van het energiecontract af. Wanneer u dit telefonisch doet vraag of ze u dezelfde dag nog een ontvangstbevestiging willen sturen per email. Op die manier heeft u bewijs van uw annulering. Ontvangt u deze niet? Bel ze dan nogmaals op en vraag er met klem om. Ook wanneer u de annulering schriftelijk doet kunt u vragen om een schriftelijke bevestiging.

Online energie vergelijken in eigen tijd

Tegenwoordig zeggen consumenten telefonisch op, dit gaat namelijk sneller. Als u niet overrompeld  wilt worden dan kunt u het beste online vergelijken. U kunt dit dan in uw eigen tijd doen. In alle rust kunt u zoeken naar het energiecontract met de goedkoopste tarieven. Stap pas over wanneer alles u duidelijk is. Zijn er nog onduidelijkheden? Stel ons gerust vragen wij helpen u graag.