Bel me niet Register

Het Bel me niet Register is in het leven geroepen voor consumenten die niet telefonisch benaderd willen worden door telemarkteers. Het Bel me niet Register registreert telefoonnummers van consumenten die niet benaderd willen worden. U moet zelf uw telefoonnummer doorgeven aan het register. Telemarketingbedrijven moeten dit register raadplegen. De telefoonnummers die erin staan mogen dus niet meer gebeld worden.

Bel me niet Register werkt niet naar behoren

Als de consument klant is geweest bij een bedrijf dan bestaat de kans nog dat ze gebeld kunnen worden. Het blijkt in de praktijk dat de consumenten nog steeds gebeld worden door telemarketeers. De Consumentenbond constateerde dit na een onderzoek. Consumenten vinden dat het Bel me niet Register niet afdoende werkt.

Klacht indienen over een bedrijf?

Wilt u een klacht indienen? Dan kunt u zich wenden tot Consuwijzer en de ACM. Zij kunnen uw klacht opnemen. U kunt ook aan het bedrijf mededelen dat u recht tot verzet biedt. Zij zijn verplicht bij wet om uw verzet te registreren. Zij mogen u daarop niet meer benaderen. Pas in ieder geval goed op met het publiceren van uw telefoonnummer op social media. Brutale telemarketingbedrijven komen ook op die manier aan uw telefoonnummer.

Ook voor telefonische marktonderzoeken kunnen ze u benaderen

Er bestaan ook telefonische marktonderzoeken. Wilt u niet gebeld worden door deze partijen? Schrijf u in op onderzoekfilter.nl. Het kan heel vervelend zijn als u constant gebeld wordt door verschillende bedrijven. Geef aan het begin van het gesprek dan ook meteen aan dat u geen interesse heeft. Sommige verkopers blijven volharden, maar u kunt dat ook doen. Wens ze in dat geval een fijne dag en verbreek de verbinding.