Beschermde afnemer

In Nederland hebben we een kwetsbare groep consumenten. Dit zijn mensen die lichamelijke beperkt zijn of een mentale beperking hebben. Deze groep is beschermd in de energiemarkt. Dat houdt dus in dat deze groep nooit mag worden afgesloten van energie en gas. Gelukkig hebben deze mensen altijd iemand die hun financiële zaken voor ze behartigd.

Hulp bij overstappen en vergelijken

Dit kunnen de familieleden zijn of een bewindvoerder. Bent u een familielid, vriend of bewindvoerder van een beschermde afnemer? Dan kunt u diegene helpen met besparen. U kunt dan voor hun energie vergelijken. Meestal is degene die de belangen behartigd voor kwetsbaren ook degene die beslissingen mag nemen. Dus voor ze tekenen in dat geval. U kunt online voor hun een energiecontract zoeken en afsluiten.

Ook beschermde afnemer kan flink besparen

Het werkt het zelfde als voor iedereen, geef het verbruik van de beschermde afnemer in. De energievergelijker zoekt dan naar de beste aanbiedingen. De afnemer kan in dat geval ruim €450 per jaar besparen. Zet ook een reminder in de agenda voor het volgende jaar. Dan kunt u volgend jaar weer opnieuw zoeken naar een goedkoper energiecontract.

Hieronder hebben wij een energievergelijker geplaatst. Start snel met vergelijken en help de afnemer met besparen. In de energie en gaslevering verandert er niks. Er zal alleen administratief iets veranderen.