Boiler

In het engels betekent boiler koker en hier is het een ketel dat water verwarmt en opslaat. De boiler houdt het water op temperatuur. De ketel (boiler) bevat verwarmingselementen en werkt op stroom of gas. Ook kan de boiler samenwerken met de cv-ketel. Elke keer als u warm water tapt dan wordt het voorraad in de boiler ook weer aangevuld en warm gehouden.

Hoe werkt de boiler?

De boiler bevat een in en uitlaat, de inlaat laat koud water toe om te verwarmen, en de uitlaat laat het warme water weer naar uw kranen toen. Er zijn verschillende typen boilers. Dat is ten eerste de gasboiler deze werkt dus op gas. De gasboiler verwarmt het water middels een gasbrander. Een ander scenario kan zijn dat de cv-ketel het warme water vervoerd.

Elektrische boiler meest handige

De elektrische boiler werkt op stroom, en daar zit een verwarmingselement in. Het verwarmingselement werkt samen met de thermostaat. Een elektrische boiler is kleiner dan een gasboiler er is geen rookafvoer nodig voor gas, en er komt geen zuurstof bij vrij. De meeste boilers hebben tijd nodig om het water te verwarmen. Dit is bij de elektrische boiler niet het geval.

Zonneboiler als vervanging voor gas?

In de laatste jaren is de zonneboiler best wel populair. Prijzig is deze wel maar deze boiler kan water verwarmen dankzij zonlicht. De onderhoudskosten voor een zonneboiler zijn niet eens zo hoog. En behoeft eens in de vijf jaar onderhoud. De energierekening kan gehalveerd worden dankzij de zonneboiler. Want deze kan het gasverbruik vervangen.