Consumentenbond

Een bond speciaal voor consumenten. De Consumentenbond staat klaar voor de consument. Zij testen bijvoorbeeld consumentenproducten. Stel u bent op zoek naar een goede wasmachine, grote kans dat de Consumentenbond hier al onderzoek naar heeft gedaan. Leden van de Consumentenbond hebben vrij toegang tot deze testen. Maar vaak vermelden winkels bij het product het predicaat van de Consumentenbond. Dan staat er bijvoorbeeld: Beste uit de test juli 2017. 

Onderzoekstesten voordat u iets koopt

Dan kunt u eenvoudigweg zoeken in het archief op hun website. Voor en nadelen van producten worden hierbij beschreven. Het archief is een ideaal naslagwerk om na te pluizen. Zo voorkomt u een miskoop van een elektrisch apparaat. Maar ook verzekeringen worden onder de loep genomen. Of fietsen, producten op het gebied voeding en gezondheid ook.

Consumentenbond staat reizigers ook bij

Ook voor problemen kan men er terecht. Stel uw vliegreis is geannuleerd dan kunt u uw recht halen bij de vliegmaatschappij. Of u kunt een uitgebreide uitleg lezen over wat garantie precies inhoudt. Soms koopt de consument een product en de garantie blijkt verlopen. Dan nog kunt u recht hebben op zaken zoals een gratis reparatie, of het product wordt vervangen. Al deze zaken worden door de Consumentenbond beschreven.

Al sinds 1953 actief als bond voor de consumenten

Een ander voorbeeld waar de bond ook bij kan helpen is rechtsbijstand. De bond bestaat al sinds 1953. Toen waren ze al actief met de warenonderzoeken. Naast de reguliere Consumentengids, is er ook de Reisgids, de Geldgids etc. Internationaal werken ze ook samen met andere consumentenorganisaties. Waar ze de afgelopen jaren ook mee bekend zijn geworden zijn hun collectieven. Klanten maar ook niet klanten kunnen zich aansluiten bij een collectief. Dit collectief kan voor de zorg zijn, maar ook voor energie.

Zij sluiten dan namens de aangesloten leden een collectieve verzekering of energiecontract af.