Dynamische tarieven

De tarieven voor energie en gas verschillen per dag. Daarom zijn er dynamische tarieven, want die geven de tarieven per uur of per dag aan. In onze traditionele energiemarkt kennen wij hoofdzakelijk de vaste tarieven. Wij sluiten een energiecontract af waarbij de tarieven voor een vaste periode zijn. Toch kunnen dynamische tarieven een optie zijn. 

Zakelijke energieklanten hebben al te maken met dynamische tarieven

Grootzakelijke klanten kopen bijvoorbeeld hun energie in op de handelsmarkt voor energie. Wanneer de energie goedkoop is dan kunnen zij inkopen. Waar dynamische tarieven ook bij helpen is het afstemmen op uw verbruik. Ziet u dat de energieprijs op een bepaald tijdstip duurder is? Dan kunt u ervoor kiezen om uw wasbeurt uit te stellen. Is de energie later goedkoper? Dan kunt u de wasmachine aanzetten.

Morgen de vaatwasser om exact tijdstip aanzetten

Een ander bijkomend voordeel is dat de tarieven meestal een dag eerder al bekend zijn. Er wordt dan enkel betaalt voor de daadwerkelijk afgenomen energie. Op zich zou dat ideaal zijn. De verwachting is dat in de toekomst meerdere energiebedrijven overgaan op dit systeem. Voor nu werkt alleen EasyEnergy op die manier.