Eindafrekening

Een eindafrekening wordt opgesteld als u bent overgestapt. Hierin staat de opsomming van uw verbruik en de gemaakte en de betaalde kosten. Als u onverhoopt meer heeft verbruikt dan staat er ook in dat u moet bijbetalen. Is er minder verbruikt dan staat er hoeveel u terug krijgt.  

Check de eindafrekening goed

Wanneer u besluit over te stappen, check dan uw huidige meterstanden. Deze kunt u dan weer controleren op de eindafrekening. Dit zelfde geldt als u weet dat de jaarafrekening over het afgelopen jaar eraan komt. Als u overstapt dan is het energiebedrijf verplicht u binnen zes weken de slotnota toe te sturen. De jaarafrekening aan het einde van het kalenderjaar komt meestal een paar weken voor uw einddatum.

Als u in februari bent overgestapt en een jaarcontract heeft gekozen, dan komt de eindafrekening een paar weken voor de einddatum. Het verbruik wordt gemeten over een kalenderjaar immers. Controleer de inhoud van de rekening goed. Het kan altijd voorkomen dat er foutjes insluipen. De informatie op de slotnota is bijna identiek als de informatie op de jaarafrekening. Het enige dat ontbreekt is uw nieuwe voorschotnota.

Nieuw voorschotbedrag klopt niet

De nieuwe voorschotnota wordt opgemaakt door het nieuwe energiebedrijf. Zij nemen het historische verbruik op uw adres over. Soms kan het verwarrend zijn en klopt naar uw mening het bedrag niet. Geef dit dan ook aan, u kunt desgewenst het voorschotbedrag online verlagen of verhogen.

Extra termijnbedrag betalen over de afgelopen maand

Het komt vaak voor dat consumenten na overstap nog een termijnbedrag moeten betalen aan het oude energiebedrijf. Dit bedrag is berekend tot aan de laatste dag dat u nog energie en gas van hun kreeg geleverd. Is er teveel gerekend of afgeschreven dan zal dit nog verrekend worden met u. Hoort u er verder niets meer over? Dan kunt u het oude energiebedrijf bellen en vragen om uitleg. Zij dienen dan het teveel geïnde bedrag terug te betalen.

Overstappen energie voor u

Ook benieuwd naar de prijzen bij een toekomstige overstap? Start dan hieronder met energie vergelijken. We tonen u de goedkoopste tarieven en de minder goedkope tarieven. Neem in dat geval wel even uw meest recente jaarrekening bij de hand. Zo kunt u uw historische verbruik meteen goed invullen. Zo ontstaan er ook geen misverstanden. De goedkoopste energieleverancier staat altijd bovenaan