Elektriciteit verbruik

Hoe hoog is uw elektriciteit verbruik? Te hoog? Dan wordt het tijd om uw verbruik eens goed te onderzoeken. Uw elektriciteit verbruik is afhankelijk van het aantal apparaten in huis en hoe vaak u ze gebruikt. Hoeveel televisie’s staan er bijvoorbeeld in huis? En heeft u een extra vriezer in de garage staan? Grote apparaten nemen namelijk veel meer stroom.

Een defect apparaat kan uw elektriciteit verbruik ook hoger maken

Besparen op uw verbruik is dan aan te raden. Weet u niet hoe? Ga dan eerst na welk apparaat het meeste verbruikt. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat er een apparaat defect is. En een defect apparaat kan meer stroom verbruiken dat dus resulteert in een te hoge jaarrekening.

Verlaag uw elektriciteitsrekening

Het verlagen van uw elektriciteit rekening is dan de volgende stap. U kunt een handige energiemeter aanschaffen die het verbruik per machine registreert. Zo zult u erachter komen welke machine uw elektriciteit verbruik omhoog jaagt. U kunt er dan over nadenken of u eventueel een nieuwe machine wil aanschaffen. De huidige wasmachines, drogers, en vaatwassers zijn erg energiezuinig gebouwd.

Andere simpele toepassingen om minder te verbruiken

Dat betekent dus dat een nieuwe machine uw energiekosten significant kan verlagen. Maar ook buiten het aanschaffen van energiezuinige apparatuur kunt u besparen. Verbruik gewoon minder. Het klinkt simpel maar zo is het ook echt. U hoeft namelijk niet de stekkers in uw stopcontact te laten. Zo blijven ze namelijk met het elektriciteitsnet verbonden en nemen ze dus elektriciteit.

Onnodig om alle stekkers te laten zitten

Dit wordt ook wel sluipverbruik genoemd. En dat is totaal onnodig. Denk ook maar eens aan alle laders van uw telefoon, tandenborstel en scheerapparaat. Ook deze kunnen na gebruik gewoon ontkoppeld worden. Heeft u meerdere televisie’s in huis staan? Als de overige bewoners klaar zijn met tv kijken, vraag ze dan vriendelijk de stekker eruit te halen. Dit kan al €100 per jaar opleveren.

Bespaar ieder jaar een paar honderd euro

Elk jaar wisselen van energieleverancier levert ook een paar honderd euro op. Neem maar eens de proef op de som en vindt het uit. Start met een prijsvergelijking en zie zelf waar u het meeste voordeel kunt behalen.