Elektriciteit vergelijken

Dankzij het gevarieerde aanbod in elektriciteitsprijzen kunt u elektriciteit vergelijken. Heeft u het al eens eerder gedaan? Dan weet u dat u flink geld besparen kunt. Nog niet eerder gedaan of lang geleden? Start dan vandaag nog met vergelijken, want er is in de tussentijd veel veranderd. Degene die lang geleden zijn overgestapt denken goed te zitten bij de energieleverancier. Maar weet u dit wel zeker?

Er is in de laatste tien jaar veel veranderd!

De energieleveranciers hebben in de loop der jaren hun prijzen menigmaal aangepast. En met groot voordeel, zij willen immers nieuwe klandizie aantrekken. Dit voordeel mondt uit in een lagere energierekening. Stunten met de leveringsprijzen is dan ook wat de energieleveranciers doen. Zodat ze opgemerkt worden in een energievergelijking. Vooral als ze bovenaan staan in de vergelijker.

Pak uw jaarrekening erbij en start met elektriciteit vergelijken

Het enige wat u dient te doen is het pakken van uw laatste jaarrekening. Daarop staat namelijk vermeld hoeveel u afgelopen jaar heeft verbruikt. Die cijfers hebben wij nodig om een exacte energievergelijking te kunnen maken. Zo voorkomt u ook een te hoge voorschotnota. Sommige consumenten klikken op het gemiddelde verbruik. Maar het is een kleine moeite om uw verbruik erbij te zoeken.

Wanneer er gerekend wordt met schattingen dan is uw voorschotbedrag niet zeker. Dan kan het zo zijn dat u na overstap ineens een hoger voorschotbedrag voorgeschoteld krijgt. En dat is juist niet de bedoeling. De gemiddelde prijzen die wij tonen zijn gebaseerd op een bepaald verbruik. En het is bedoeld om u een beeld te geven van wat er mogelijk is. Pas als u uw juiste verbruik invoert dan kunnen wij u een precieze berekening geven.

Let gewoon op de jaarlijkse totaalprijs

Soms kunt u denken: Hee wel een hoge welkomstkorting maar een duurder tarief. Dat kan kloppen, u kunt het beste op de totaalprijs letten. Niet alleen op de hoogte van de welkomstkortingen. Een ingewikkelde rekensom hoeft het niet te zijn, want wij hebben dat al voor u gedaan. U kunt wel op meer informatie klikken om de opbouw van de prijzen te bekijken. Er zijn een aantal vaste kosten maar ook variabele kosten. Daar bedoelen wij mee dat het vastrecht bijvoorbeeld bij energieleveranciers kan verschillen.

De goedkoopste aanbiedingen op uw adres

Of de vaste leveringsprijzen voor elektriciteit kunnen het verschil maken. Het is dus maar net wat de energieleverancier beslist. Welke prijzen zij besluiten aan te bieden. In de top 5 staan de goedkoopste energieleveranciers geschikt voor uw adres. Degene die op plaats 1 staat is dus de goedkoopste voor u. En de energieleverancier op plaats 2 scheelt meestal niet veel in prijs met de goedkoopste op plaats 1.

Doe niets overhaast en stap pas over wanneer u wilt

Neem daarom gerust de tijd om alles met elkaar te vergelijken. En als u denkt dat u er klaar voor bent? Dan kunt u overstappen. U weet zelf het beste wanneer uw contract verloopt. Weet u dit niet? Dan kunt u even inloggen op de pagina van de energieleverancier. Daar staat de startdatum van uw huidige energiecontract vermeldt. Dus dan is de einddatum een jaar later of twee jaar later. Het hangt er maar net vanaf welke looptijd u heeft gekozen.