Elektriciteit

Bij het vak natuurkunde hebben we geleerd dat elektriciteit voortkomt uit bewegende elektronen. Wij gebruiken deze elektriciteit om apparaten te gebruiken. De wasmachine en de vaatwasser bijvoorbeeld. Elektriciteit komt in vele vormen voor. Het stopcontact is nodig om gebruik te kunnen maken de wasmachine of andere apparatuur. Ook wordt het wel stroom genoemd.

Elektriciteit onmisbaar in ons dagelijks leven

Wat ook stroom voortbrengt zijn batterijen of accu’s. Dit is dan opgeslagen stroom, de stroom die uit het stopcontact komt stroomt gewoon door. Bent u klaar met het gebruik van de wasmachine? Trek dan de stekker er maar uit. Dit voorkomt dat u onnodig extra stroom verbruikt. We betalen voor de stroom uit onze stopcontacten. Onze energieleverancier vraagt hier een bepaald tarief voor.

Extra kosten naast de reguliere prijzen

Ook betalen we btw over ons verbruik. Over het algemeen zijn de stroomprijzen goedkoper dan de gasprijzen. Dit komt door de verhoogde belastingen die op gas geheven worden. De belasting op stroom is daarentegen weer verlaagd. Desalniettemin is besparen op elektriciteit geen overbodige luxe. Door te besparen op beide producten kunt u uw energiekosten flink verlagen. Dan verlaagt u uw voorschotnota.

Elk jaar vergelijken en het hoogste voordeel

Door elk jaar de elektriciteit prijzen met elkaar te vergelijken vindt u het meeste voordeel. En overstappen naar een goedkopere stroom aanbieding is dan de beste optie. Daarom kunt u het beste voor een zo kort mogelijke overeenkomst kiezen. Op die wijze is overstappen ieder jaar heel eenvoudig. De keuze voor een langere overeenkomst zorgt ervoor dat u niet zomaar kunt overstappen.