Elektriciteitsbedrijf

Vroeger werd de energieleverancier meestal aangeduid als elektriciteitsbedrijf of nutsbedrijf. Dit zijn eigenlijk verouderde termen. Nu duiden we het aan als de leverancier die ons energie en gas levert. Maar elektriciteitsbedrijf kan natuurlijk ook. Wilt u overstappen naar een ander elektriciteitsbedrijf? Dat kan en daar hoeft u maar een paar dingen voor te doen.

Anno 2018 is besparen en overstappen veel makkelijker dan vroeger

Met uw juiste verbruiksgegevens en uw adres kunt u al een geschikte prijsvergelijking maken. In Nederland kunnen we tegenwoordig al gauw kiezen voor meer dan vijfenveertig elektriciteitsbedrijven. Dat kon twintig jaar terug niet eens. Maar de energiemarkt is opengesteld voor nieuwe bedrijven die elektriciteit en gas leveren. Dit is bedoeld om de concurrentie op een gezonde manier aan te moedigen. Wel moeten ze aan bepaalde voorwaarden voldoen, dus niet iedereen kan zomaar een energie en gas leveren.

De reden waarom men vaker overstapt dan vroeger het geval was, is omdat prijzen onderling schelen. En dat levert ons in eerste instantie een lagere energienota op. De vrijheid die het geeft om zelf te kiezen wie u energie en gas mogen leveren is ook wel fijn. Ook mogen we zelf kiezen voor een internet en televisie contract. Net als de keuze voor een mobiel telefoonabonnement. Ja er is enorm veel veranderd de laatste jaren en dat is maar goed ook. We hebben op die wijze meer grip op onze vaste lasten. Deze zijn tenslotte ook duurder geworden.

Elk jaar een nieuw energiecontract?

Door het slim aan te pakken kunt u elk jaar opnieuw kiezen voor een energiecontract. Dit kan als u ook kiest voor een contract met een korte looptijd. Dat houdt dan wel in dat u bijna ieder jaar van een andere leverancier uw gas en energie geleverd krijgt. Daar merkt u zelf niet veel van, uw energie en gaslevering gaat gewoon door. U betaalt alleen aan een andere partij. Maar daardoor kunt u uw energiekosten wel flink verlagen.

Shoppen voor korting op uw vaste lasten

Het is voor een overgroot deel dan ook een sport om de meest goedkope aanbiedingen vinden. Van een nieuw energiecontract tot een nieuwe provider van uw internet en tv. De ACM stelt zelfs dat consumenten per jaar minimaal €1000 kunnen besparen. Met uw auto en zorgverzekering kunt u ook eenmaal per jaar wisselen van verzekeraar. Dit levert ook snel een paar honderd euro extra op. Dus €1000 is inderdaad de minimale besparing.

Het goedkoopste elektriciteitsbedrijf vinden?

Maar op OverstappenEnergie.nl kunnen wij u alleen helpen met het vinden van de goedkoopste energieleverancier. En beloven wij u dat u daar al minimaal €200 per jaar mee bespaart. Maximaal kunt u op een energiecontract zelfs €700 besparen. Maar dat komt voor als u nooit eerder bent overgestapt. Kijken we naar de gemiddelde besparing? Dan kunt u gemiddeld €450 per jaar besparen.