Elektriciteitskosten

Uw elektriciteitskosten bekeken en bevalt het u niet? Daar kunt u meteen iets aan doen. Trek alle stekkers uit uw stopcontact behalve dan die van de koelkast en vriezer. Elke stekker die in het stopcontact zit blijft verbonden met het energienet. Dat betekent dus dat deze stroom blijven gebruiken. Dat hoeft helemaal niet. Als uw smartphone opgeladen is hoeft de oplader ook niet te blijven zitten in uw stopcontact. 

Standbykillers ideaal om elektriciteitskosten terug te dringen

In de woonkamer heeft u rondom de televisie en audio-apparatuur te maken met vele stekkers. Deze kunt u in één stopcontactdoos plaatsen. Daar zit namelijk een aan-uit knop op. Dus als u naar bed gaat hoeft u alleen maar op die knop te drukken. Er zijn stopcontactdozen te koop waarin meerdere stekkers kunnen. Zo hoeft u niet een twintigtal stekkers te ontkoppelen. De stopcontactdozen worden ook wel standby killers genoemd. Door deze te gebruiken is uw elektriciteitsverbruik aan het einde van het jaar lager.

Ga voor die A+++ wasdroger het scheelt echt in de kosten

Leer u zelf dan ook aan om na elk gebruik van een elektrisch apparaat de stekker eruit te halen. Als u dat doet dan verbruiken deze apparaten ook niet meer onnodig stroom. We willen u uiteraard niet op kosten jagen, maar sommige apparaten in huis kunnen verouderd zijn en dus meer stroom verbruiken. Probeer gefaseerd deze oude apparatuur te vervangen voor energiezuinige varianten. Ook daarmee verlaagt u uw elektriciteitskosten aanzienlijk.

Er zijn teveel elektrische apparaten voor ieder klusje

We leven in een wereld waar we van alle gemakken zijn voorzien. Eieren koken in een pannetje is vervangen voor elektrische eierkokers. Water koken kan met een waterkoker. Scheren met de hand is vervangen voor een elektrisch scheerapparaat. Tanden poetsen met een handtandenborstel weer voor een elektrische tandenborstel. We kunnen nog wel even doorgaan, maar hiermee zeggen we dus dat er enorm veel elektrische apparatuur is. En dat heeft allemaal stroom nodig.

Al die luxe daar hangt ook een prijskaartje aan

De wasdroger is daar het ideale voorbeeld van. Alle was lekker in de wasdroger stoppen voorkomt dat u het moet ophangen aan de waslijn. Maar het is ook een stuk duurder. Dus kleine wasjes kunt u het beste gewoon blijven ophangen. Dat scheelt in het stroomverbruik. De wasmachine ook zo’n mooi voorbeeld, deze wordt vaker gebruikt dan nodig is. Hoe dan? Nou veel consumenten draaien halve wasjes. Wacht eerst tot de wasmachine echt vol is. Dat scheelt u een paar keer wassen per week. En het scheelt in uw elektriciteitsverbruik.