Elektriciteitsvoorziening

De elektriciteitsvoorziening in Nederland is goed geregeld. Daarom zullen wij nagenoeg niet zonder elektriciteit en gas komen te zitten. Het transport en de levering van elektriciteit wordt gewaarborgd door de netbeheerders. Zij onderhouden namelijk onze energieaansluitingen en de bijbehorende elektriciteitsnetwerken. De spanningskwaliteit wordt goed in de gaten gehouden.

De spanningskwaliteit wordt regelmatig gecontroleerd

Het kan soms voorkomen dat we zonder elektriciteit komen te zitten maar de netbeheerders komen dan snel in actie. Het elektriciteitsnetwerk kan soms overbelast raken, of er ontstaan storingen. Vooral nu we zelf steeds meer energie opwekken kan de spanningskwaliteit uit balans raken. Ook kortsluitingen kunnen voorkomen. Er wordt regelmatig een meting verricht om de spanningskwaliteit te controleren. Deze metingen moeten voldoen aan de criteria die hiervoor zijn opgesteld.

Onze elektriciteitsvoorziening is stabiel

Over het algemeen is dus de elektriciteitsvoorziening stabiel en betrouwbaar. Maar om storingen en dergelijke te voorkomen is het aantal metingen wel gestegen. Met nieuwe duurzame energieprojecten op stal is dit ook wel nodig. Wilt u weten wat de individuele meetresultaten zijn? Dan kunt u dit checken op uwspanningskwaliteit.nl.

Wat valt er allemaal onder deze voorziening?

Onze elektriciteitsvoorziening is zeer uitgebreid. Niet alleen het transport en de productie van energie vallen eronder. Ook alle kabels, transformator kastjes, generatoren vallen daaronder. Als we denken aan de voorziening, denken we aan de hoogspanningsnetten die we in het landschap zien. Maar het is het totaal dat onze elektriciteitsvoorziening maakt. In Nederland lopen veel kabels onder de grond. In andere landen zien we de elektriciteitsmasten boven de grond en veelal niet mooi weggewerkt.

Uw geleverde stroom legt een lange weg af

Bij ons is dat dus goed geregeld en het er netjes uit. De energie die uit uw stopcontact komt is er tevens onderdeel van, net als uw meterkast en uw stopcontacten. Zo bestaan er allerlei noodoplossingen voor als er wel een grote stroomstoring optreedt. Dit maakt het energienetwerk dus heel betrouwbaar. Elke partij werkt dus samen met elkaar om ervoor te zorgen dat u stroom geleverd krijgt.

Wat kunnen wij doen?

Wij hoeven ons hoofd er niet over te breken. Het enige wat wij hoeven te doen is het betalen van de kosten aan de energieleverancier. En als wij vinden dat het goedkoper kan dan kunnen we zelfs overstappen. Dat is de vrijheid die de liberalisering ons biedt. We maken gebruik van de prijsverschillen zodat wij er financieel beter van worden. Start dus zelf ook eens met een vergelijking