Energie besparen thuis

Hoe wilt u energie besparen thuis? Vaak staan we er niet bij stil. Het gemak om energie en gas te hebben op elk moment van de dag. Maar hier zijn kosten aan verbonden. Vooral als we kijken naar het gasverbruik. Dit kan zeer kostbaar zijn als we er teveel van gebruiken. Maar hoe weten we nu of we teveel verbruiken?

Oeps de jaarrekening valt hoog uit

Ten eerste zult u dat opmerken aan de jaarrekening als u moet bijbetalen. Dat is in ieder geval geen leuke constatering. Maar er is altijd iets aan te doen. Er zijn enorm veel tips om te starten met energie besparen. Draai direct uw thermostaat omlaag bijvoorbeeld. Dan zult u zien dat uw gaskosten teruglopen. Want vooral gas is erg kostbaar. Onze overheid heeft besloten om energiebelasting toe te passen op het energie en gasverbruik. Dus hoe meer wij van beide gebruiken hoe meer energiebelasting we betalen.

Energie besparen thuis begint bij u zelf

Als de prijzen voor energie en gas stijgen hoeft u het er niet bij te laten. Door zelf actiever te zijn met energie besparen zult u invloed hebben op de kosten. Ook overstappen heeft nut natuurlijk. Maar we kunnen het beste eerst thuis beginnen om de kosten te verlagen. De techniek staat tegenwoordig voor niets, dus u kunt speciale meetapparaatjes kopen om het verbruik te meten. Van die meter kunt u direct aflezen hoeveel energie een machine verbruikt.

Hoe zuinig zijn uw machines?

Ook verouderde machines verbruiken veel meer energie dan de huidige machines. De machines die we nu kopen verbruiken de helft minder aan energie. Dat scheelt dus ook op uw energiekosten. En niet alles hoeft constant verbonden te zijn met het energienet. Dat betekent dus dat het overgrote deel aan stekkers uit de muur gehaald kunnen worden. Behalve dan de stekker van uw koelkast of vriezer.

De uiteindelijke besparing: Honderden euro’s per jaar

Als u al start met gas besparen dan zult u zien dat het op jaarbasis snel €150 scheelt. En het besparen op energie scheelt nog eens €80 tot €100. Het hangt ervan af hoe fanatiek u bent geweest met besparen. Overstappen en kiezen voor een goedkoper energiecontract helpt ook. Daarmee bespaart u ook tussen de €200 tot €400 per jaar. Zoals u ziet kunt u met besparen uw energiekosten aanzienlijk verlagen. Honderden euro’s zijn dus makkelijk verdiend.