Energie Collectief

Wat is een Energie Collectief nu precies? Een energie collectief houdt in dat er voor een grote groep leden goedkoop energie en gas wordt ingekocht. Het collectief bedingt dan voor de aangesloten leden een korting. De leden kunnen dan kiezen of ze willen deelnemen of niet. De aanbieding vanuit het collectief kunt u desgewenst op OverstappenEnergie.nl vergelijken. Om er zeker van te zijn of die aanbieding echt zo goedkoop is.

Vergelijk alle vaste lasten bij andere aanbieders

Het is nooit weg om producten waarvoor we moeten betalen te vergelijken. We hoeven niet zonder meer ergens voor te kiezen. Wij zijn namelijk degenen die moeten betalen voor het product. Dus dan is er niets mis mee om dit ook te vergelijken met andere aanbiedingen. De Autoriteit Consument en Markt wil dan ook dat we eerst alles goed vergelijken voordat we besluiten een aanbieding te kiezen. En dat hoeft niet alleen met energie te zijn. Dit kan ook met vele andere producten zoals verzekeringen, hypotheken, internet abonnementen of zelfs mobiele telefoon abonnementen.

Flink besparen op abonnementen en verzekeringen

Omdat er zoveel diversiteit in prijzen zijn ontstaan, is het zelfs normaal geworden om te vergelijken. De sport is juist om de goedkoopste prijzen voor onze vaste lasten te vinden. We betalen immers elke maand een flink deel van ons salaris aan de vaste lasten. En als we er op kunnen besparen is dat mooi meegenomen. De besparing bij het vergelijken van alle vaste lasten loopt zelfs op tot €1000 per jaar.

Enorm veel organisatie’s met een energie collectief

Bent u aangesloten bij een collectief of bent u lid van de ANWB of Consumentenbond? Dan is de kans groot dat u al eens te maken heeft gehad met hun collectieven. Er zijn overigens nog veel meer organisaties die collectieven verzorgen. Dit is bedoeld om de consument bedacht te maken op de prijsverschillen en om te besparen. En besparen is natuurlijk mooi meegenomen. Wilt u een aanbod van een energie collectief vergelijken? Dan kunt u dit doen met onze energievergelijker of elders op internet. Het is altijd fijn om te weten of deze aanbieding ook echt geschikt is voor u.