Energie Data Services Nederland (EDSN)

Energie Data Services Nederland handelt in naam van alle netbeheerders om de ICT infrastructuur van onze energiemarkt zo goed mogelijk te laten functioneren. Zij hebben tevens te maken met IT-leveranciers. Omdat de energiemarkt dynamisch is en voortdurend verandert. Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van duurzame energie is het belangrijkste focuspunt van EDSN.

EDSN en de digitale markt

Daarom werkt EDSN samen met de overheid en haar partners om dit vorm te geven. Een duurzaam klimaat vraagt om input. Zo verstuurt Energie-Nederland regelmatig voorstellen met betrekking tot de energieagenda. Daarbij helpt EDSN om deze afspraken na te komen. De dynamiek op de energiemarkt is aan het veranderen, net als de businessmodellen. Daarbij anticipeert EDSN zoveel mogelijk op de ontwikkelingen in de markt.

Data wordt steeds sneller op het gebied van duurzame energie

Daarom is versnelling van data en het digitaliseren ervan nodig. Vooral op het gebied van energie besparen en aanverwante diensten. Ook op het gebied van zelf opwekking komt EDSN om de hoek kijken. Daartoe is een aanpassing op de regelgeving nodig. Er is ruimte om bestaande protocollen te moderniseren. En is er een systeem nodig dat data in real time laat zien. Dit zijn de punten waar EDSN zich mee bezig houdt.