Energiebedrijven vergelijken

Als we beginnen met energiebedrijven vergelijken dan komt dat meestal voort uit onvrede. We hebben een rekening van het energiebedrijf ontvangen die hoog is. Dit staat ons dan niet aan en we willen een oplossing daarvoor. Eigenlijk is de beste oplossing om zelf te gaan bezuinigen. Natuurlijk is energiebedrijven vergelijken ook een oplossing. Maar als we én bezuinigen en gaan vergelijken dan slaan we twee vliegen in één klap.

Waarom is die energierekening zo hoog?

Achterhaal eerst de oorzaak van de hoge energierekening. Komt het omdat uw energiebedrijf de prijzen heeft verhoogd? Of spelen er meer factoren mee? U moet weten dat bezuinigen u niets kost. Het enige wat u hoeft te doen is beter opletten hoe u met uw verbruik omgaat. Hoezeer staat u stil bij uw verbruik? Kan het zijn dat u afgelopen winter uw verwarming te hoog heeft gezet? Dus bent u van standaard 20 graden naar 21 of zelfs 22 graden gegaan? Toegegeven een behaaglijke warmte is natuurlijk fijn. Maar het kost u beduidend meer.

Stop gemakzucht start met besparen

Vaak laten we uit gemakzucht stekkers in de stopcontacten zitten. Vooral als we klaar zijn met het opladen van apparatuur. Maar dit neemt onbedoeld extra stroom. Uw wasmachine hoeft niet 24 uur per dag met het stroomnet verbonden te blijven, dit geld ook voor de wasdroger. En als u de tv uitzet, klikt u dan op het knopje van de afstandsbediening? In dat geval blijft uw tv standBy staan dus neemt deze steeds stroom.

Minder gas is beter voor uw portemonnee

Gas en stroom extra verbruiken kan zo leiden tot een veel te hoge energierekening. En met name kan gas kan de rekening flink verhogen. Zet uw thermostaat daarom nooit hoger. U kunt op andere manieren warm worden. En de constante temperatuur van 20 graden is echt genoeg. Een extra trui of vest en daarbij een warme deken voorkomen koude. Als u dus bent begonnen met besparen kunt u uw energierekening weer verlagen.

Energiebedrijven vergelijken

En natuurlijk mag u opnieuw energiebedrijven vergelijken. We raden het u zelfs aan. Want er zijn best veel onderlinge verschillen te vinden in de energiekosten. Stapt u over naar het goedkoopste energiebedrijf? Dan kunt u al gemiddeld €400 per jaar besparen. En tel daarbij de kosten van het bezuinigen ook op en u bespaart zelfs €600 per jaar.