Energiecontract

Een energiecontract afsluiten is niet zo moeilijk. En door een nieuw energiecontract aan te gaan kunt u verschrikkelijk veel geld besparen. Heeft u uw huidige energiecontract bekeken en besloten dat het anders moest? Dat kan en het enige wat u hoeft te doen is een nieuw contract te zoeken. Als u uw persoonlijke verbruik en uw adres invoert dan laten wij u zien wie het goedkoopste energiecontract biedt. Energiecontracten zijn er in allerlei soorten. Lange looptijden, korte looptijden en groene of grijze stroom.

Welke energiecontract kan ik het beste kiezen?

Als u het ons zou vragen dan kunt u het beste voor de kortste looptijd kiezen. Dat biedt ruimte om eens per jaar weer over te stappen. Kiest u voor een lange looptijd dan moet u ook langer wachten met overstappen. En dat is onnodig en kan u geld kosten. Het kost u dan geld omdat u in die tijd geen nieuw energiecontract kunt kiezen. Waar een wil is is een weg, dus het contract voortijdig opbreken kan. Maar dan moet u weer een overstapboete betalen. En zeg nu zelf is dat nodig?

Welke verschillen zijn er en wat levert het op?

Bekijk de verschillende energiecontracten en vergelijk ze met elkaar. Wie biedt de laagste tarieven en de beste voorwaarden? Is er zicht op een flinke welkomstkorting? En krijgt u die achteraf uitbetaald of krijgt u de korting per maand al uitgekeerd? U kunt deze voorbeelden in uw achterhoofd houden. Wij zetten bij elke aanbieding wat u krijgt voor uw geld en energielevering. Het makkelijkste is om naar de aanbieding te kijken die wij bovenaan zetten. Want deze is de goedkoopste. Er kan staan dat u €150 korting krijgt en bij een ander kan er zelfs €250 korting staan. Maar laat u niet misleiden daardoor, want dan is het tarief weer duurder.

Teveel betalen voor uw energiecontract is er niet meer bij

Bij meer informatie staat wat u per kilowattuur en per kubieke meter betaalt. En dan ziet u ook een overzicht van de overige kosten. Netbeheer kosten, vaste leveringskosten en uw totale korting. De totale kosten zijn altijd per jaar weergegeven. Vermenigvuldig uw huidige voorschotbedrag maar eens maal twaalf. Het bedrag dat daaruit komt vergelijkt u met de jaarkosten in de energievergelijker. Trek deze kosten van elkaar af en voila u weet hoeveel u gaat besparen. Teveel betalen voor uw energiecontract hoeft dus niet. Het gene wat u kunt doen is elk jaar alle energiecontracten vergelijken.

Want als u dat doet dan bezorgt u uzelf en uw gezin heel wat voordeel. En energieleveranciers staan juist te springen om nieuwe klandizie. Daar kunt u één van zijn, u kunt de tips in acht nemen maar u kiest uiteindelijk het goedkoopste energiecontract.