Energiekosten 2019

Overstappen energie omdat de energiekosten 2019 u gewoon te hoog zijn? Kom op waar wacht u dan nog op? Het is waar: De energiekosten in 2019 zullen met een paar honderd euro duurder worden. En veel huishoudens komen hierdoor in de knel. De voorschotnota zal flink stijgen. En als we daartegen in opstand willen komen is energie vergelijken een goed idee.

Hoe hoog zijn de energiekosten 2019?

Wilt u uw huidige energiekosten leggen naast de energiekosten die in 2019 van kracht zijn? Vul uw persoonlijke info en verbruik in. De energievergelijker laat u dan zien wie de goedkoopste energieleverancier is. Vanaf 1 januari 2019 voeren de energieleveranciers de stijgende energiebelasting door. U zult dat gaan merken in uw maandelijkse betaling.  Probeer ook uw energieverbruik te temperen. Breng in kaart waar u het meest voor betaalt. 

Waar kan ik nog meer besparen in huis?

Misschien staat uw verwarming niet eens zo hoog, en betaalt u wel meer voor stroom. Waar u ook het meest voor betaalt de energiekosten verlagen is aan te raden. Als de thermostaat nog wel een graadje lager kan doe dit vooral. De overheidsheffing op gas is al geen pretje. Dat scheelt u op jaarbasis al €80. Warm water onnodig laten stromen zou ook verleden tijd moeten zijn. Want we gebruiken gas daarvoor. Doe de afwas slim of gebruik uw vaatwasser. Een energiezuinige vaatwasser scheelt al in de energiekosten en daar komt geen gas bij kijken.

Slimmer afwassen bespaart gas

Wast u uw vaat met de hand? Gebruik dan een afwasteil. Spoel alles meteen af met koud water. Heeft u uw vaat afgewassen? Spoel deze nogmaals met koud water af. Zo weet u zeker dat uw vaat goed schoon is. Sommige mensen laten warm water dankzij de afwas maar onnodig stromen. Maar besef dat dit uw gaskosten niet ten goede komt. Een douchebeurt hoeft ook niet super lang te duren. Het is wel lekker dat warme water maar de duur van uw douchebeurt beïnvloed uw gaskosten nadelig.

Minder gas is een goedkopere voorschotnota betalen

U bespaart dus ook op gas door korter onder de douche te staan. Besparen op gas in huis verlagen uw gaskosten met ruim €150 per jaar. De algehele energiekosten daar behoren uw stroomkosten ook toe. Bezuinig hier ook zoveel mogelijk op. Stekker uit het contact als u deze niet meer nodig heeft. De duurdere kosten dwingen consumenten vanzelf meer te gaan besparen. Klakkeloos met stroom en gas omgaan is er in deze tijd niet meer bij.

Overstappen naar die goedkope energieleverancier met de beste deal

Kunt u daarnaast overstappen naar een goedkope energieleverancier? Dan heeft u uw werk goed gedaan. Als uw energiecontract volgend jaar weer verloopt, dan kunt u gewoon opnieuw weer energie vergelijken. Met bovenstaande tips en trucs zult u uw energiekosten 2019 dus echt wel verlagen.