Energiekosten

Uw energiekosten bepalen een groot deel van uw uitgaven. Elke maand betalen wij hiervoor. En aan de hand van uw verbruik kunnen ze hoog of laag zijn. Als u uw energiekosten zoveel mogelijk weet te beheersen dan zit u goed. Uw energiekosten bestaan voor een gedeelte uit vaste kosten. Daar kunt u niet op besparen. Maar door minder te gebruiken bespaart u wel.

Elk jaar uw energiekosten vergelijken

Elk jaar kiezen voor een andere energieleverancier helpt daar ook bij. De voorschotnota kan op die manier flink verlaagd worden. We kunnen kiezen uit meerdere aanbiedingen. En degene die de goedkoopste is, levert u per maand een paar tientjes korting op. Wij bieden u inzicht in de overige kosten per energieleverancier. U kunt kijken naar wat een gemiddeld huishouden besteed aan de energiekosten. Maar uw precieze verbruik is wat telt.

Hoeveel verbruikt u per maand of per jaar?

Log eens in op uw persoonlijke pagina, en bekijk hoeveel u afgelopen maand heeft verbruikt. Bekijk ook de laatste jaarrekening zodat u het verbruik precies in kaart kunt brengen. Met die gegevens op zak kunt u een geschikte energievergelijking maken. Stel u betaalt nu bijvoorbeeld €140 per maand, dan is de kans groot dat u elders €120 per maand gaat betalen. Schattingen kunnen uiteraard gedaan worden. Maar daar heeft u niet veel aan.

Wanneer was uw laatste overstap moment?

Onze vraag aan u is: Wanneer bent u voor het laatst overgestapt? Leg uw voorschotnota maar eens naast de huidige voorschotnota’s. Bereken daaruit het verschil. Dit is uw exacte besparing mits u het juiste verbruik heeft opgegeven. Gemiddeld besparen huishoudens toch wel €20 tot €30 per maand. En als u uw energieverbruik heeft weten te beheersen dan bespaart u nog veel meer. Het is maar een kleine opgave die wel heel veel oplevert.

Start dus vandaag nog met besparen op uw energieverbruik en stap na het einde van uw looptijd over. Het beste is om dit elk jaar te doen, dat betekent dus dat u kiest voor een 1 jarig contract. Zo houdt u ruimte om elk jaar over te stappen. Bekijk het aanbod op maat en beslis zelf wie uw nieuwe aanbieder wordt.