Energieleverancier

Energie en gas bij u thuis komen vanaf de energieleverancier. Zij zorgen ervoor dat uw energie en gaslevering tot aan uw stopcontact komt. In het verleden dat wil zeggen voor 2001 hadden wij een vaste energieleverancier. Er waren energieleveranciers per regio vastgesteld. In 2004 werd de energiemarkt opengebroken, en dat gaf kans aan nieuwe aanbieders op de markt. Ook mochten wij vanaf dat moment zelf een energieleverancier uitkiezen. 

Zelf een energieleverancier uitkiezen

Een luxe eigenlijk want daarmee kunnen we zelf de kosten rondom onze energierekening bepalen. Omdat er veel keus is in energie aanbiedingen, kiezen we zelf wat de hoogte van het voorschotbedrag is. Dat kon twintig jaar geleden niet. En eigenlijk dachten we daar ook niet over na. Net zoals de woningbouwvereniging of de hypotheekverstrekker ons een bepaalde koop prijs of huurprijs vraagt. Daar kunnen we ook niet echt invloed op uitoefenen. Maar gelukkig kunnen we dat wel met de energiekosten. Want we kunnen elke keer als ons energiecontract verloopt een nieuwe energieleverancier kiezen.

Besparen op de energiekosten een makkie

En omdat het kiezen van een energieleverancier ook niet moeilijk is, doen we dat jaarlijks. Wij weten zelf wat ons budget is, en hoeveel we willen uitgeven. Als we dus kunnen besparen op onze energiekosten waarom ook niet? Er zijn nu zoveel aanbieders waardoor er veel aanbiedingen zijn. U zult waarschijnlijk de aanbieding kiezen waardoor u veel minder gaat betalen. Uw oude energieleverancier hoeft u niet op de hoogte te brengen. Dat doet de nieuwe voor u.

Vindt u het hoog tijd om een ander energiecontract uit te kiezen? Begin dan alvast met energie vergelijken en overstappen. Bespaar een paar tientjes per maand en besteed dit geld aan andere dingen. De goedkoopste energiecontracten vindt u op OverstappenEnergie.nl. Voor vragen kunt u altijd ons contactformulier invullen. Wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.