Energieliberalisering

Liberalisme staat voor vrijheid, libra staat voor evenwicht en is tevens de vertaling van het teken weegschaal. Dat is ook waar de energieliberalisering voor staat. Gelijkheid en vrijheid. De vrijheid om te mogen kiezen voor een eigen energieleverancier. En kijken we naar een energievergelijking dan kunnen we dat ook zien als een weegschaal. Want we leggen de verschillende energiekosten naast elkaar. Sinds 2004 mogen we dankzij de Overheid vrij kiezen. Want in dat jaar werd de energieliberalisering een feit. 

Sinds de energieliberalisering al miljoenen overstappers

Sinds die tijd hebben miljoenen overstappers de gok gewaagd. Want dat was het in het begin voor velen. Het was nieuw en onbekend, en onbekend maakt meestal onbemind. Nu is dat niet meer zo, en voelen we ons vrij op de energiemarkt. Vooral omdat we zelf een keuze mogen maken. En als onze energiekosten te hoog blijken dan stappen we gewoon over. We verhuizen dan van energieleverancier. Alleen op administratief gebied veranderd er dus wat. In het C-AR wordt de verhuizing doorgegeven en de energieleverancier aangepast.

Nieuwe toetreders op de energiemarkt

Ook zijn er meer dan veertig energie aanbieders toegetreden tot de markt. Ze verkopen energie en gasproducten tegen een scherpe prijs. En omdat de prijzen niet hetzelfde blijken valt daar voor ons het voordeel te behalen. De trouwe overstappers die sinds 2004 zijn gewisseld van energieleverancier hebben sindsdien duizenden euro’s bespaard. Want met een gemiddelde besparing valt toch snel €450 per jaar te verdienen. We zijn al veertien jaar verder dus reken zelf maar eens uit wat dat bespaard heeft.

Online energievergelijkers helpen u de goedkoopste te zoeken

Er zijn niet alleen nieuwe energieleveranciers toegetreden tot de markt, maar ook online energievergelijkers. Dit om de consument zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Er zijn voldoende websites waar men energie vergelijken kan. En dat is een pluspunt en bevordert de onderlinge concurrentie en dat is wat de overheid wilde. Online vergelijken is ideaal het kan zo vanuit uw luie stoel. Niet gehinderd door verkoop praatjes, maar het in de avonduren of pauze uitzoeken. Internet is waar men besparen kan. Sinds 2000 is internet alleen maar populairder geworden. Alles gaat in een sneltrein vaart.

Een energie aanbieding is snel gevonden

Waar we vroeger nog te maken hadden met een inbel verbinding, daar hebben we nu heel snel glasvezel internet. We hoeven niet te wachten op pagina’s die langzaam laden bijvoorbeeld. Dus is het maken van een energievergelijking ook erg eenvoudig en snel. U kunt snel een keuze maken of u neemt er de tijd voor. Het is allemaal mogelijk. Het beste advies is toch wel om even de tijd te nemen voor uw vergelijking. In alle rust bekijken en berekenen hoeveel voordeel u eraan overhoudt.

Wie is dan de goedkoopste energieleverancier?

OverstappenEnergie.nl maakt het u graag gemakkelijk. Daarom zetten we de allergoedkoopste energie aanbiedingen bovenaan. De eerste is de goedkoopste gevolgd door een iets minder goedkope energie aanbieding. Degene die onderaan staat is uiteraard het duurste. Het enige wat van u gevraagd wordt is het ingeven van de juiste informatie. Dat is uw postcode en verbruik. Het verbruik is eigenlijk het allerbelangrijkste. Want zo weet u ook echt waar u aan toe bent. Dan krijgt u niet achteraf te maken met een vervelende jaarrekening waar u moet bijbetalen.