Energiemaatschappij

Een energiemaatschappij is niets minder dan een energieleverancier, een energie aanbieder enzovoorts. De energiemaatschappij levert u energie en gas. Overstappen van energiemaatschappij is gemakkelijk. En het vergelijken van hun aanbod ook. Het laat zien hoeveel verschillende producten er zijn. Daardoor ontstaat er ook een prijsverschil.

Besparen op een andere energiemaatschappij

Iedereen kan dus besparen op zijn energiemaatschappij. Elk jaar weer stapt een record aantal van de consumenten over. Dit komt omdat er elk jaar ook weer nieuwe energie deals verkrijgbaar zijn. En die trend zal zich voort blijven zetten. De energiemaatschappijen willen uiteraard nieuwe klanten trekken. En daarvoor zullen zij met een scherp aanbod moeten komen. En ze willen ook zo hoog mogelijk het liefst op de eerste plaats eindigen in een energievergelijker. Want dat betekent dus een groot aantal nieuwe klanten erbij.

Een uitgebreid aanbod voor u

Wees u bewust van wat er te koop is. En houdt uw einddatum van het energiecontract in de gaten. Want als die datum in zicht is, kunt u overstappen. Is het overstapmoment daar? Pak uw gegevens erbij. U krijgt deze elk jaar in de vorm van uw jaarrekening. Hierop staat vermeld hoeveel u heeft verbruikt. Met deze data kunt u een precieze prijsberekening maken.

Een opzegvergoeding betalen

Is het overstapmoment nog niet daar? Dan adviseren wij u om te wachten. Want u loopt anders de kans om een opzeg vergoeding te moeten betalen. Deze begint bij €50 en eindigt bij €250. Als u nog een jaar zou moeten uitzitten met uw energiecontract dan dan kost het u al €100. De energiemaatschappij rekent dan €50 opzeg vergoeding per product. Als u €125 per product zou moeten vergoeden, dan betekent dit dat u ooit voor een drie jarig of vijf jarig contract heeft gekozen. Doe dit niet weer, want in al die tussenliggende jaren kunt u dus niet overstappen.

Maar ik krijg zoveel korting

Ook al wordt er veel korting beloofd. Leg deze korting eerst maar eens naast de korting bij één jarige contracten. De verschillen ontlopen elkaar niet zoveel. Kies dus altijd voor een korte overeenkomst. U bent niet verplicht om te blijven maar u bent ook niet verplicht om voor een lange overeenkomst te kiezen. Er is zoveel aanbod dus kies verstandig en slim. Dat is juist het uitgangspunt van de overheid geweest met de energieliberalisering. Vrij zijn in uw keuze voor een energiemaatschappij.