Energieprijzen 2019

Welke energieprijzen 2019 zijn de goedkoopste? Het staat een energieleverancier vrij om zijn eigen prijs te kiezen. Ze zorgen dat deze prijzen voordelig zijn. Want anders gaat één van hun collega’s die goedkoper is er met de klanten vandoor. Er zitten natuurlijk ook genoeg leveranciers tussen die wel duurder zijn. Zij maken natuurlijk ook kosten die ze terug moeten verdienen. Maar een nieuwe klant heeft daar geen boodschap aan. Die kiest simpelweg voor de allergoedkoopste energie aanbieding en dat is begrijpelijk.

Welke korting zal ik kiezen?

Op zich ontlopen de prijzen onderling elkaar niet veel. De concurrentiestrijd is altijd gaande. Energieleveranciers komen met mooie actie aanbiedingen. Een hoge welkomstkorting moet nieuwe klanten aantrekken. De kosten voor elektriciteit zijn goedkoper dan die voor gas. De energiebelasting op elektriciteit is namelijk verlaagd. Dat zet consumenten dan ook aan tot opnieuw energie vergelijken. Dat is niet de enige reden. Consumenten zijn tegenwoordig gewend om over te stappen. Want overstappen is lonend.

Hoe goedkoper hoe beter

Fanatieke consumenten gaan voor de goedkoopste energiekosten. Deze consument bespaart ook op andere vlakken. Zo bespaart hij/zij op de telefoonkosten door te kiezen voor een abonnement waar onbeperkt gebeld kan worden. En toch voor een lage prijs, ook wordt er bespaard op andere financiële producten. We werken allen hard voor ons salaris, en daarom willen we geld overhouden. En waarom ook niet? Ons geld kan maar eenmaal uitgegeven worden toch?

Energieprijzen 2019 vergelijken

Daarom is het niet verkeerd om elk jaar de energieprijzen uit te pluizen. Want met een overstap kan een paar honderd euro bespaard worden. Dit bedrag kunnen we gebruiken voor een welverdiende vakantie. Het leukste is om alles goed te vergelijken. Denk je een goede prijs gevonden te hebben? Zoek dan toch nog even door. Want als je eerst denkt een aanbieding te hebben met €100 korting, dan is het des te leuker als je erachter komt dat je nog veel meer korting kunt krijgen. Die korting kan wel veel hoger oplopen.

Ja ik wil, tot €450 per jaar besparen

Hoe hoog ligt aan het huidige voorschotbedrag dat jij nu betaalt. Maar als we naar de gemiddelden kijken kan dat wel €300 zijn. Of wel €450 , daarom is het altijd beter om echt alles te vergelijken. Niet meteen kiezen voor de eerste energie aanbieding die je tegenkomt. Als je wel klaar bent om te kiezen, kies dan gelijk voor een 12 maanden contract. Dan kun je een paar maanden erna weer zoeken naar de energieprijzen 2020.