Energierekening controleren

Wilt u uw energierekening controleren omdat de kosten de pan uit gerezen zijn? Pak hem er dan eens bij en loop alle kosten één voor één na. Let vooral op de leveringskosten, hiermee bedoelen we de kosten per kilowattuur en kubieke meter gas.

Energierekening controleren wordt aangeraden

Want als u een nieuw energiecontract sluit dan zijn er veel kosten vast. U betaalt vaste kosten aan de netbeheerder bijvoorbeeld, die zullen niet stijgen. De leveringskosten kunnen wel stijgen als u een variabel contract heeft gekozen. Heeft u een vast contract met een vast tarief? En is uw energierekening toch hoog uitgevallen? Dan moet u naar uw gedrag en dat van uw gezin kijken.

Waarom is mijn verbruik gestegen?

Waar is teveel verbruikt in huis? Zijn er extra personen bijgekomen? Een baby of een huisgenoot? Dan kunnen de kosten toenemen natuurlijk. Van belang is dat u uw kosten moet verlagen. Bezuinigen op het verbruik kan nooit kwaad. Niemand hoeft er echt veel voor in te leveren. Maar korter douchen kan heel veel schelen. En dat scheelt kubieke meters gas.

Hoge energiebelasting

Waar we niet veel invloed op hebben zijn de extra heffingen. Gaat de energiebelasting omhoog? Dan worden alle huishoudens hierdoor geraakt. Om aan de afspraken uit het klimaatakkoord te kunnen voldoen moet dat. De Opslag Duurzame Energie is ook zo eentje. De stimulans om te bezuinigen en te vergroenen. Wist u dat door minder te verbruiken van energie en gas dat uw CO2 uitstoot omlaag gaat? Dat is wel fijn om te weten of niet? Zo wordt door elk huishouden die bespaart zijn steentje bijgedragen.

Bespaar elk jaar op uw energierekening en betaal minder

Uw energierekening controleren door naar andere energierekening te kijken gebeurd dagelijks. Er zijn al zovelen die daarmee hebben bespaard. Als u zorgt dat u uw verbruik binnen de perken houdt begint u al geld over te houden. Maar het vergelijken van uw energierekening bij een andere energieleverancier helpt ook. Voordat u het weet heeft u zo een besparing te pakken van zo’n €300 per jaar.