Energierekening

De energierekening is een zeer cruciaal onderdeel van onze vaste kosten. De hoogte hiervan wordt deels bepaald door u zelf. Bent u een persoon of huishouden dat veel verbruikt? Dan zal uw energierekening ook hoger zijn. Op de energierekening worden de kosten gemaakt door u zelf vermeld. Ook de overige kosten die u mag afdragen staan er op. Er gaat namelijk een heel proces aan vooraf om energie en gas geleverd te krijgen.

Niet alleen de energieleverancier krijgt geld van ons

Ook het onderhouden van de netwerken voor energie en gas kosten geld. En wij dragen daar allemaal ons financiële steentje aan bij. Een eerste blik op ons stopcontact laat niets zien. Maar toch is er veel aan vooraf gegaan voordat de energie daadwerkelijk ons stopcontact bereikt. Netbeheerders zijn dagelijks bezig met het onderhouden van de netwerken. Storingen worden voorkomen en opgelost.

Onderhouden van netwerken

Energie en gas moet ook vervoerd worden via buizen en leidingen, ook dit kost geld. De meterkast omvat een elektriciteitsmeter en een gasmeter. Daarvoor betalen wij huur, want de meters zijn en blijven van de netbeheerder. Er zijn veel partijen die geld krijgen om de energie en gaslevering zo goed mogelijk te laten verlopen. Als laatste is daar nog de belastingdienst. Zij krijgen ook een flink deel van onze energiekosten.

Alle kosten omschreven op de energierekening

Al deze kosten worden dus op de energierekening gezet. En om het te vereenvoudigen hoeven wij enkel het bedrag voor al die kosten aan de energieleverancier te betalen. Zij zorgen voor de verdere financiële afwikkeling naar de andere partijen toe. Het zou anders wel een heel gedoe zijn. Een aparte rekening voor de netbeheerder, een aparte rekening voor de belastingdienst.

Uw energierekening omvat dus de totale kosten die u maandelijks en per jaar kwijt bent. U kunt deze kosten gerust vergelijken aan de hand van andere energierekeningen. We raden het zelfs aan, want het verschil voor u kan oplopen tot honderden euro’s. Zodra u contract vrij bent is overstappen gemakkelijk. OverstappenEnergie.nl biedt u de laagste energiekosten.