Energietarieven 2019

Loopt u met de gedachte rond om de energietarieven 2019 weer te herzien? Dan is vergelijken een juiste keuze. De gemiddelde energiekosten voor huishoudens zullen stijgen. De nieuwe voorschotnota’s zijn voor de meesten al bekend. En veelal zijn deze verhoogd met €20 per maand. Wat hier aan ten grondslag ligt zijn vooral de verhoogde belasting maar ook hogere leveringskosten. Doet u hier niets aan? Dan betaalt u dus gewoon meer voor uw energierekening.

Energieakkoord afspraken drijven energiekosten op

Om alle afspraken uit het energieakkoord na te kunnen komen is de overheid al begonnen met het verhogen van de energiebelasting. De CO2 uitstoot moet flink teruggedraaid worden. En om dit te bewerkstelligen wordt de energiebelasting drastisch verhoogd. U zult het vooral gaan merken aan uw gasverbruik. Dit is veel duurder geworden dankzij de heffing erop. Ook de gastarieven zijn gestegen. De energietarieven daarentegen zijn weer iets lager.

Laat vooral geen geld liggen

Daarom kunt u ook het beste weer even alle energie aanbiedingen doornemen. Er zit altijd wel een goedkope energie aanbieding tussen. Meerdere zelfs. Velen vergeten hun energietarieven opnieuw te checken. Maar toch is het wel beter om dit wel even te doen. Anders laat u best wel wat geld liggen. En dat geld kunnen we weer gebruiken voor andere zaken.

De tarieven voor energie zijn dus lager, dat zijn de leveringstarieven én de belasting erop is lager. Dat betekent meer voordeel dus. Heeft u uw verbruik bij de hand of weet u deze uit het hoofd? Mooi, dan kan het energie vergelijken beginnen. Verzeker u zelf wel dat overstappen mogelijk is. Als u nog meer dan een half jaar uw energiecontract moet uitzitten dan is wachten beter. Laat u niet verleiden tot het kiezen van een lang energiecontract. Dit is helemaal niet nodig, wat de berichten ook zeggen. Ook al zijn de energiekosten in zijn totaal hoger, dan nog kan er van alles veranderen.

Energietarieven 2019 vergelijken op uw gemak

De energietarieven 2019 vergelijken laat u meteen de situatie zien. Welke energieleveranciers bijvoorbeeld goedkoop zijn en welke niet. Ga nooit af op een aanbieding die u ergens tegenkomt. Maar zorg altijd dat u alle energieleveranciers vergelijkt. Dan beslist u zelf wel of die ene aanbieding wel zoveel voordeel biedt. Neem ook gerust de tijd om alle tarieven door te nemen. Dit voorkomt ook overhaaste beslissingen. Door online een energievergelijking te starten zit u nergens aan vast. Stel u bent in een winkel of een verkoper komt aan de deur, dan voelt u zich vaak onder druk gezet om te kiezen. Dat is met een energievergelijker op internet niet het geval.