Energietarieven

Energietarieven vergelijken op OverstappenEnergie.nl? Gelukkig is het aanbod zo uitgebreid dat u snel een goedkopere energieleverancier vind. Energietarieven lopen nu eenmaal uiteen. Omdat elke energieleverancier een prijs mag geven aan zijn energieproducten. Bekijk naast de tarieven ook de looptijd van het contract. Soms zijn de tarieven ”lager” maar als het een driejarig contract betreft kan het duurder uitvallen.

Niet alleen de energietarieven bepalen de uiteindelijke korting

Soms kan het wat ingewikkeld lijken, want u ziet een lager energietarief maar toch betaalt u minder bij een ander. Hoe kan dat? Het zijn eigenlijk gewoon trucs vanuit de energieleverancier. Ze schermen met een laag tarief maar andere kosten blijken weer hoger te zijn. Vastrecht kan bijvoorbeeld verschillen per energieleverancier. En de aangeboden korting zoals de cashback verschilt ook. Het beste wat u kunt doen om verwarring te voorkomen is op de bovenste aanbieding letten. Daarom zetten we altijd de goedkoopste energieleverancier bovenaan. Staar u dus niet blind op goedkopere energietarieven maar zorg dat alles in balans is.

Let op meerdere factoren tijdens het vergelijken

Een energietarief kan duurder zijn maar kan dankzij de actiekorting toch de goedkoopste zijn. Het gaat dus om het totaalplaatje en de totaalprijs. Soms staan consumenten daar dus niet bij stil. De jaarlijkse en uiteindelijke kosten bepalen uw besparing. Dus niet enkel de verlaagde energietarieven. Als u dat weet kan energie vergelijken nooit fout gaan. En daarbij hoeft u dus nooit meer teveel te betalen.

Raadpleeg de kosten in de energievergelijker

Goedkope tarieven groen en grijs alles kan vergeleken en berekend worden. Zit u klaar met de benodigde gegevens? En daar is niet veel voor nodig: uw verbruik en postcode. Dan kunt u meteen starten met het zoeken. Weet u uw einddatum uit het hoofd? Mooi dan weet u ook wanneer u kunt overstappen. Anders raadpleegt u even uw energiecontract daar staat het ook in. Heeft u toch nog vragen? Dan kunt u ons contactformulier invullen. Wij zullen uw vraag dan zo snel mogelijk beantwoorden.