Energieveiling

Gezamenlijk energie inkopen gebeurt op een energieveiling. Een veiling is dus een openbare gelegenheid waar producten bij opbod worden verkocht. In de energiemarkt ligt dat iets anders. Want we komen niet samen op een plek om daar energie in te kopen. Kunt u meedoen aan een energieveiling? Dan kunt u dat persoonlijke aanbod vergelijken.

Energieveiling? Vergelijk de aanbieding met andere aanbiedingen

Ook met een energieveiling valt voldoende te besparen. Maar het kan nooit kwaad om deze naast andere aanbiedingen te leggen. Blijkt de energie aanbieding voordelig na het vergelijken? Dan kunt u zich inschrijven en meedoen. Blijkt de aanbieding niet zo voordelig? Dan kunt u bedanken voor het aanbod. U bent niet verplicht om mee te doen namelijk.

Zoeken op voorkeuren

In dat geval gaat u gewoon op zoek naar een goedkopere aanbieding. En tijdens het vergelijken van energie aanbieding vanuit de veiling bent u vast goedkopere energie aanbiedingen tegengekomen. U heeft waarschijnlijk ook voorkeuren. Zoeken op die voorkeuren is dan het beste. Vink in de energievergelijker de voorkeuren aan. Zo krijgt u een op maat gemaakt aanbod te zien. Omdat er tegenwoordig veel meer groene energie is dan vroeger zoeken mensen daarop.

Een duurzame energieleverancier met een goedkope energie aanbieding

Zoek in de goedkoopste energie aanbiedingen naar een duurzame energieleverancier. Dan heeft u én groene energie en een goedkopere aanbieding. Het heeft geen zin als uw energiecontract nog meer dan een jaar loopt. Want in dat geval moet u betalen voor het voortijdig verbreken van het contract. Wacht tot u kunt overstappen en dan is het gratis.