Energiewijzer

Een energiewijzer is niets minder dan een energievergelijking op maat. Hierin worden de goedkoopste energie aanbiedingen aangewezen. U kunt hem aanpassen aan de hand van uw wensen. Dus wilt u een duurzaam product? Dan geeft de energiewijzer de duurzame energie aanbiedingen aan. Dit geldt ook voor de looptijd in contracten. Er kan gezocht worden op éénjarige aanbiedingen, of driejarige aanbiedingen. Heeft u helemaal niets aangevinkt dan doorzoeken we alle aanbiedingen. Daar kan dus van alles uit komen.

Uw historische verbruik is nodig in de energiewijzer

Het invoeren van het historische verbruik levert een exacte berekening op. En dat is aan te raden. We willen niet achteraf geconfronteerd worden met hoge kosten nietwaar? Daarom vragen wij dat van u. Dit historische verbruik heeft uw energieleverancier op de jaarafrekening gezet. Dit verbruik kunt u dus overnemen in de energievergelijking. Als u na lang wikken en wegen dan de goedkoopste aanbieding heeft gekozen kunt u het energiecontract aanvragen.

Niet meer betalen maar minder betalen

De energiewijzer wijst u dus de aanbiedingen aan. Met het personaliseren van de voorkeuren ontstaat daaruit een energievergelijking. Het voordeel ervan is dat u op uw eigen tijd kunt overstappen. Als u extra bedenktijd wilt dan wacht u dus nog even. Bent u na lang wikken en wegen klaar met het overdenken? Dan is een dergelijk energiecontract zo aangevraagd. Veel consumenten zijn niet zo blij met de opkomende stijging van de energierekening. Ook niet verwonderlijk want op jaarbasis betalen we straks gauw €150 meer. Daarom kunt u zelf direct beginnen met het besparen op uw energie en gas gas.

Eenvoudig uw kosten en verbruik verlagen

Als u dat in goede banen weet te leiden dan verlaagt u uw energiekosten. Zo simpel is het echt. En met name gas zal een dure onkostenpost blijken. Daarom kunt u het beste vandaag nog beginnen. Stapt u onder de douche? Verkort dan uw douchebeurt dit zal vele kubieke meters gas besparen. Dit geldt ook voor het verwarmen van uw woning. Draai de thermostaat nooit hoger dan 20 graden, en gebruik het liefst alleen de radiator in de woonkamer. Ook dan zult u zien dat uw gaskosten zullen dalen.

Besparingen tot €400 per jaar zijn normaal

We willen voordeel en dat doen we door de energiewijzer te gebruiken. Neem de gegevens ter hand en start direct met een energievergelijking. Er kan gemiddeld zo’n €400 per jaar bespaard worden maar doe het wel goed. Verval niet terug in oude gewoonten maar blijf thuis energie en gas besparen. Wissel van energieleverancier elk jaar en houdt uw energiekosten onder controle.