Fahrenheit wordt onder andere in de Verenigde Staten als temperatuur aanduiding gebruikt. Hier in Nederland maken we gebruik van Celsius. Als een Amerikaan het weer moet omschrijven in temperatuur dan zal hij zeggen: Today the temperature is in the late 60s.
Fahrenheit in Amerika en andere landen
Fahrenheit is dus één van de temperatuurschalen. Er zijn meerdere onderzoekers geweest van de temperatuurschaal. En elke onderzoeker ontleent zijn naam aan zijn ontdekking. Dat was in dit geval Gabriël Fahrenheit. En de heer Anders Celsius de ontdekker van de graden Celsius. Het wordt ook gebruikt in Australië, Canada, Ierland en Zuid-Afrika.
De thermometer meet de temperatuur
Fahrenheit is eerder ontdekt dan Celsius. Voor ons is de schaal ingewikkelder om te gebruiken. Maar dat is alleen omdat wij het niet gewend zijn. Nul graden Celsius is 32 °F . Wij gebruiken de thermometer om de warmte of koude te bepalen. Zo is er een buitenthermometer, maar ook een thermometer om uw vlees bijvoorbeeld te testen.
Temperatuur als graadmeter voor koken en bakken
De temperatuur zoals we hem in Nederland kennen wordt dus gebruikt in de medische wereld, om bij een zieke de temperatuur te meten. Komt de temperatuur boven de 39.5 graden dan is diegene ziek. Een ontsteking of virus in het lichaam zorgt er dan voor dat het lichaam opwarmt.
In de keuken gebruiken we celsius om een gerecht te verwarmen. Als ons water kookt dan heeft het de temperatuur van 100 graden bereikt. Een cake moet bijvoorbeeld op 200 graden celsius bakken.