Gas

Gas is hetzelfde als aardgas en een hele oude brandstof. Het is afkomstig uit de grond. Het kan zich bevinden onder de oppervlakte van de zee, maar ook in een veld. De resten van dieren en planten zorgden voor een gasvoorraad in onze grond. Wij maken sinds de jaren 60 dan ook gebruik van aardgas. In de eerste plaats was het bedoeld om de woningen te verwarmen en mee te koken.

Gas in de jaren 60 tot nu

Later gingen auto’s ook rijden op aardgas. Er werd toen niet echt nagedacht of het gas kon opraken. De tijden van de kolenkachels waren voorbij. En het was maar wat ideaal dat we met deze brandstof konden koken. Maar in de laatste vijftig jaar is er ook weer veel veranderd. Gas is niet meer zo populair. We maken er allen wel gebruik van, maar de winning van aardgas zorgt voor milieuschade. En gas verbruiken maakt de milieuschade alleen maar groter.

Anders verwarmen kan al met een zonneboiler bijvoorbeeld

Daarom komen er steeds meer vervangingen voor het gebruik van aardgas. We zien zonnepanelen verschijnen op de daken, die in combinatie met een zonneboiler onze woningen kunnen verwarmen. Warmte van een grote nabijgelegen fabriek verwarmd daarom heen gelegen woonwijken. Daar is dus geen gas voor nodig en is een duurzamere variant.

Voor nu nog gewoon gas vergelijken

Maar nu al meteen de gasaansluiting verwijderen kan niet. Tot die tijd kunnen wij gewoon gebruik blijven maken ervan. Het vergelijken van de prijzen voor aardgas daar helpen wij u bij. Wilt u een goedkopere prijs zodat u uw energierekening kunt verlagen? Dat is altijd mogelijk. Als u met de energievergelijker een goedkopere deal vindt dan verlaagt u uw kosten met zo’n €10 tot €30 per maand.