Gaskosten

Alle gaskosten eens naast elkaar leggen in een prijsberekening? Velen doen het en hebben zo veel geld verdiend. De gasprijs zal per 1 juli 2018 wel weer gaan stijgen. Dat houdt in dat de gaskosten in zijn algemeen ook weer duurder worden. De kosten kunnen het beste beperkt worden dus. Minder gas verbruiken zal ervoor zorgen dat uw gaskosten verlaagd kunnen worden.

Grotere huishoudens betalen meer gaskosten

De gaskosten worden ook bepaald door het type woning dat u bewoont. Stel u leeft in een klein knus flatje, dan zullen uw gaskosten niet zo hoog zijn. Leeft u met uw gezin in een vrijstaande woning? Dan verandert dat de zaak, ook de grootte van uw huishouden telt mee.

We betalen niet alleen voor verbruik

Een alleenstaande verbruikt nu eenmaal minder dan een gezin met vier personen. Het jammere is dat we niet enkel voor gas betalen. We dienen ook de kosten voor de netbeheerder, de overheid en de belastingdienst te betalen. Dat maakt onze gasprijs dus duurder. Kijken we enkel naar de gasprijs dan vallen de kosten mee. De overheid probeert ons ertoe te zetten om te verduurzamen. Daarom betalen we een extra heffing.

Naar een gasloze toekomst in 2050

Ook wil de overheid op den duur af van het gas gebruik. We moeten dan andere alternatieven gebruiken voor warm water en verwarming. Die alternatieven zijn er al hoor maar nog vrij duur. En bijna alle Nederlandse huishoudens hebben een gasaansluiting. Dus zijn deze huishoudens vooralsnog afhankelijk van aardgas.