Gasprijs

Bent u ontevreden over uw huidige gasprijs? Ga dan met OverstappenEnergie.nl op zoek naar een goedkopere gasprijs. Wij laten u direct zien welke aanbieders de goedkoopste gas aanbiedingen hebben. De huidige prijzen voor gas liegen er niet om. We betalen nu ongeveer 66 cent per kubieke meter. Dat is al 40 cent duurder dan een kilowattuur elektriciteit. Toch betekent dat niet dat alles vast staat.

Elk jaar duizenden overstappers

Elke energie aanbieder wil nieuwe klanten dus zijn ze bereid de prijzen te verlagen. Dit is in uw voordeel. En het hangt van de gekozen aanbieding af hoeveel dit is. Als u uw consumptieverbruik in gas opgeeft is vergelijken makkelijker. We geven de mogelijkheid om het te schatten. Maar het uitvinden van uw consumptieverbruik in gas is niet moeilijk. Pak uw jaarafrekening erbij want daar staat het in vermeld.

Gasprijs vergelijken van alle aanbieders

De gasprijs is duur maar uw manieren waarop u met gas omgaat ook. Dus als u niet teveel verbruikt kunt u uw gaskosten laag houden. Er valt te kiezen uit meer dan 40 aanbieders. De meeste prijzen liggen wel bij elkaar. Maar er zijn uitschieters te vinden. De goedkoopste aanbieders maar ook de duurste. U beslist welke aanbieder dat wordt. Welke prijs spreekt u het meeste aan? En nog belangrijker welke looptijd kiest u?

Ga niet een te lange ”relatie” aan met de energie aanbieder

Wees verstandig en ga gewoon voor een 12 maanden contract. U bent echt niet goedkoper uit als u kiest voor een driejarig contract. Lees altijd de voorwaarden en de kleine lettertjes. Ziet u een aanbieding waarbij de looptijd drie jaar is? Leg dan die korting naast een éénjarig contract met korting. De kortingen bij laatstgenoemde zijn meestal hoger. En elk jaar valt er minimaal €150 aan korting te behalen. Dus als u een korting €250 ontvangt bij een driejarig contract komt u bedrogen uit. Dit wil niet zeggen dat een energie aanbieder u willens en wetens bedriegt hoor. Het is gewoon hun aanbod, en u kunt kiezen of u daarvoor gaat of  niet.