Gasprijzen

Door de goedkoopste te kiezen uit verschillende gasprijzen bespaart u geld. Hoe hoog deze besparing is hangt af van wat de energieleverancier vraagt. De gasprijzen zijn dit jaar een paar cent duurder geworden. Dit komt door de stijging van de energiebelasting. Wat is de hoogte van de gasprijzen nu?

Hebben we in de toekomst nog wel gas?

Dat laten wij zien in onze energievergelijking. Start daarom direct met vergelijken. En u zult zien hoe eenvoudig het is om te besparen. De druk op de gasprijzen zal blijven. Want Nederland wil eigenlijk af van de traditionele gasaansluiting. Ook ligt er druk op het terugdraaien van de gaswinning. De komende jaren zal er dus veel gaan veranderen op de gasmarkt.

Nederlands gas versus buitenlands gas

Maar we kunnen niet massaal stoppen met gas gebruiken. Want een vervangende methode is nog te duur. Ook al draaien ze de gaswinning in Nederland terug, dan is er nog altijd gas uit het buitenland beschikbaar. Dan spreken we met name over Russisch gas. Toch is de overheid daar niet gerust op. Zij kijken naar de problemen die de Oekraïne had met het Russische gas.

Gasprijzen worden duurder dat is een feit

Er wordt dus druk onderhandeld en gesproken over de gaswinning. Wij ondervinden daar nu nog niet zoveel last van. Wij blijven gas geleverd krijgen. Wel zal gas duurder worden voor ons, en dat voelen we in de portemonnee. Maar als we besparen op gas dan hoeven we ook minder af te dragen. Dat betekent dat we standaard minder moeten verbruiken. In de winter houden we daar rekening mee door de thermostaat niet zo hoog te zetten. En moeten we ons afvragen of we elke ruimte willen verwarmen.

Begin met besparen het heeft veel voordelen

Er zijn genoeg methodes om te besparen. Als u besluit om enkel de woonkamer te verwarmen dan levert dit al veel op. Zo stromen er geen kubieke meters gas naar de andere kamers. Wij brengen de meeste tijd immers door in de woonkamer. En niet te vergeten wij wonen niet in Rusland waar het echt koud is. Als we gewoon een extra trui aantrekken, en ons settelen onder een warme plaid dan valt er veel te winnen.