Gasrekening

Soms zitten we met de handen in het haar als we de gasrekening bekijken. Al die kosten die we betalen moeten geven soms stress. Want waar de gasprijzen in 2014 nog daalden zijn ze nu gestegen. Hoe dat komt ligt aan de overheid, zij besloten namelijk de belasting op gas flink te verhogen. Dit zou huishoudens ertoe moeten dwingen minder gas te verbruiken. Want gas is niet oneindig beschikbaar en het is niet goed voor het klimaat. 

We zitten nog wel even vast aan het gas

We hebben nu eenmaal een gasaansluiting in huis, vervangen kan wel maar het kost geld. Daarbij zijn we niet allemaal erg rijk om zomaar even een warmtepomp aan te schaffen. Want een warmtepomp maakt geen gebruik van gas. Maar van de bodem of de lucht om ons heen. Het is wel een duurzame installatie waardoor de CO2 uitstoot daalt. Een zonneboiler zou ook een geschikte oplossing zijn. In eerste instantie verwarmt de zonneboiler uw tapwater. Er zijn ook combinatie’s die de woning kunnen verwarmen.

Hoe kunt u uw gasrekening verlagen?

Terug gaande naar de gasaansluiting in huis. Deze hebben we nu eenmaal dus hebben we ook te maken met de gasrekening. U kunt uw gasrekening eens leggen naast andere gasrekeningen. Zodoende bekijkt u wat het verschil is. Soms kan het verschil wel enkele tientjes per maand bedragen. Misschien denkt u nu: Ja maar de gasprijzen blijven stijgen wat voor voordeel behaal ik dan nog? Voldoende, want leveranciers verdienen hun geld met nieuwe klanten.

En zij willen nieuwe klanten juist niet wegjagen met een te hoge gasprijs. Ze verdienen echt nog wel geld als de gasprijzen stijgen. En eigenlijk is dat niet eens ons probleem. Wij willen gewoon een lagere gasrekening. Dat begint natuurlijk thuis, door te bezuinigen. En als het bezuinigen gelukt is dan hebben we de kosten verlaagd. Maar deze kunt u extra verlagen door te kiezen voor een goedkopere gasleverancier.