Gastarieven 2019

De gastarieven 2019 liggen nu rond de 70 cent per kubieke meter. Een jaar terug lag deze nog op 65 cent per kubieke meter. Zoals u ziet zijn de gastarieven iets duurder geworden. Dat zou u moeten aansporen om minder gas te gebruiken. Gas is nu eenmaal duurder dan elektra punt. De energiebelasting op gas liegt er ook niet om. En we betalen al zoveel elke maand. Elektra daarentegen is een stuk goedkoper. Vijf cent lijkt misschien niet veel, maar als we dit vermenigvuldigen met het verbruik wordt het wel prijzig. U kunt gaan zoeken naar goedkopere gastarieven. Of in ieder geval naar een flinke cashback korting.

Een lager voorschotbedrag heeft toch wel de voorkeur

Zo brengt de energieleverancier enigszins balans in de energierekening. Een veel te hoog tarief zal geen nieuwe klanten lokken. Dus daar is al over nagedacht in de vorm van een extra korting. Zo kunt u kiezen voor een eenmalige korting die aan het eind van het jaar verrekend wordt. Of u kiest voor een tarief waarbij de korting al is verwerkt. Meestal kiezen consumenten daarvoor. Want het voorschotbedrag wordt zo verlaagd. Vaak willen consumenten niet meer betalen en achteraf een bedrag ontvangen. Zij gaan voor de instant korting per maand.

Vaste lasten slaan een groot gat in ons budget

Er zijn namelijk nog andere vaste lasten die afgedragen moeten worden. De hypotheek of de huur is ook een flinke last. Daarbij komen nog andere zaken zoals abonnementen voor televisie en tv. Maar we betalen het meeste aan de hypotheek, huur en de energierekening. We kunnen het geld helaas maar eenmaal uitgeven. Dus wordt er elk jaar actief gezocht naar de goedkoopste energieleverancier.

Nederlandse gaswinning loopt terug

Nederland zal steeds minder aardgas gaan winnen. Dat betekent dat we meer buitenlands gas gaan verbruiken. Dit zal eerst wel moeten worden omgezet tot de kwaliteit van Nederlands gas. En omdat er meer geïmporteerd zal worden zal dit ook van invloed kunnen zijn op gastarieven. Dit wordt uiteindelijk doorberekend aan de afnemers. Daarom zullen we slimmer met ons verbruik om moeten gaan. En niet eens in de eerste plaats om te besparen. Maar ook om de vervuiling tegen te gaan. Want hoe meer wij verbruiken des te meer uitstoot komt er vrij. Daarom legt de overheid ons ook de energiebelasting op. Wij betalen voor het vervuilen. Een deel van die inkomsten gebruikt de overheid ook weer om investeringen te doen.

Uw gastarieven 2019 vergelijken?

De gastarieven vergelijken is eigenlijk heel simpel. Een exacte berekening kan worden gemaakt als u het werkelijke verbruik opgeeft. Zo weet u ook meteen hoeveel u minder gaat betalen en wat de eventuele kortingen zijn. Nu de gastarieven vergelijken? Neem uw gegevens erbij en begin. We laten dan snel zien wie de goedkoopste gastarieven heeft. Dit zijn er altijd meerdere als we een vergelijking maken uit het hele aanbod. Maar één is altijd de goedkoopste gasleverancier.