Gastarieven

Je hebt gastarieven en energietarieven. Gastarieven vergelijken wij met een energievergelijker. Zodoende kun je de goedkoopste tarieven vinden. Elk energiebedrijf hanteert zijn eigen tarieven. Dit moet wel schappelijk blijven want de ACM verwacht dat energiebedrijven de concurrentiestrijd gezond houden. Maar omdat elk energiebedrijf de hoogte van de tarieven bepaalt kunnen er verschillen ontstaan. Van deze verschillen maken consumenten dan ook gretig gebruik. Een goedkoper gastarief betekent natuurlijk dat er minder betaalt hoeft te worden.

We zijn altijd verzekerd van energie en gas

De hoogste besparing vind je dan ook bij een aanbieding van energie en gas. Het gastarief kan hetzelfde zijn dan een duurdere collega, maar de cashback korting kan flink hoger uitvallen. Dus je moet je niet blindstaren op de gastarieven alleen. Bekijk het totaalplaatje die laat zien wat je per jaar kwijt bent aan jouw energie en gaskosten. We leven in Nederland waar de leveringszekerheid bijna 100% is. Wij hebben dus altijd toegang tot het energie en gasnetwerk. Storingen komen wel eens voor maar niet vaak.

Pas jouw behoeften aan

Denk eens na over hoe makkelijk het is om energie en gas te gebruiken. Na het ontwaken lopen we naar de badkamer en zetten de warme douche aan. We douchen een aantal minuten en we zijn schoon en fris om aan de dag te beginnen. Daarna start het ontbijten en daar hoort een kopje thee bij. Dus zetten we de waterkoker aan, ondertussen kijken we ook tv naar het ochtendnieuws bijvoorbeeld. Voor deze handelingen gebruik je energie en gas. Eigenlijk heel normaal voor ons. We betalen er natuurlijk ook voor. Maar wat is er voor nodig om gewoon elke dag iets minder te verbruiken?

Denk na voordat je start met verbruiken

Inzet is daarvoor nodig. En deze inzet is minimaal. Stap eerder onder die douche vandaan, want zo heb je ook langer de tijd om van jouw ontbijt te genieten. Laat de kraan ook niet lopen terwijl je je tanden poetst. Zet alvast een bekertje water klaar om na de tijd je mond te spoelen. Het zijn maar simpele handelingen maar deze leveren jou wel geld op. Als de winter aanbreekt of in ieder geval de koudere temperaturen, wees je dan ook bewust van je verbruik. Stel jouw thermostaat gewoon een graad lager in. En zet deze ook weer uit als je de woning verlaat. Ga je s’avonds rond 23:00 slapen? Zet je thermostaat dan om 22:00 al uit. Jouw woonkamer blijft echt nog wel warm totdat je gaat slapen.

Klaar om de nieuwe gastarieven te vergelijken met OverstappenEnergie.nl?

Zo voorkom je dat er kubieke meters gas verloren gaan. En je zult je inzet beloond zien worden op je jaarafrekening. Deze zal dan een paar honderd euro goedkoper uitvallen. Met dit resultaat voor ogen, zul je waarschijnlijk jouw gewoonten veranderen. En vergelijk jouw huidige gastarieven met wat andere energiebedrijven bieden. Daarin kun je ook veel geld overhouden. Je kiest dan voor de goedkoopste gastarieven en je bent de baas over jouw verbruik en portemonnee.